декември 2020 г.

С нова разнообразна растителност – дървета, храсти и цветя, бяха облагородени 7 общини по програмата „Нашето зелено утре“. Зелената инициатива се реализира от Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД. За няколко месеца бяха засадени над 1100 дървета и храсти в Етрополе, Мирково, Златица, Чавдар, Челопеч, Пирдоп и Копривщица. През 2020 г. „Нашето зелено утре“ бе посветено на 30-ата годишнина на Геотехмин ООД.

„Нашето зелено утре“ продължава последователната политика на социална отговорност на Група ГЕОТЕХМИН към общините, в които дружествата и развиват дейност. Зелената програма е дългосрочна и цели да облагороди населените места и да увеличи биоразнообразието.

Седемте общини избраха местата и видовете растителност, които се засаждат, в зависимост от техните нужди. Служители от Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД, кметовете на общините, представители на ОбС и местните администрации се включиха с доброволен труд, обединени от каузата за общо „зелено утре“.

Стартът дадоха в ранната есен общините Златица и Чавдар. В Златица озеленяването допълни дейностите по рехабилитацията на улици в града, като по тях бяха подменени 160 дървета. В община Чавдар бяха засадени 200 липи и 120 шестила от двете страни на 3-километровата отбивка от главен път ГП I - 6 до селото, за образуват защитна стена и пазят пътя от снегонавяване. Нова растителност в Чавдар по дарителската програма на Група ГЕОТЕХМИН има още и в парковете, в детската градина, в двора на основното училище и на други места.

В Етрополе се радват на над 100 дръвчета от различни видове - пурпурна ябълка, пурпурна слива, дървовидна роза, сребрист смърч, ясен, червен американски дъб, бреза, липа, кълбовидна акация и чинар. Над 200 дървета общо бяха засадени и в Мирково. Жителите очакват с нетърпение да се насладят на красивия и нежен цвят на засадените по централните площади и улици в селото японски вишни.

В Челопеч заложиха на богато разнообразие от дървета - албиция, обикновен и американски кипарис, ерикоидна туя, японски клен, липа, пауловния, синя дугласка ела, гинко билоба и дървовидна ружа. А в Пирдоп предпочетоха предимно на широколистните видове. Градският парк в града бе обновен с над 200 нови дървета - питомен и див кестен, липа, ясен, явор, сребриста ела, сребрист смърч, както и храсти златен дъжд, туя и др.


Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.