КСО

26 деца на възраст от 5 до 18 години получиха награди от онлайн конкурса през 2021 г., организиран за децата и внуците на служителите от Група ГЕОТЕХМИН. Темите бяха „Моят любим герой“ - за децата от 4 до 10 г. и „Не спирай да се учиш“ - за участници от 11 до 18 г. Те твориха в две конкурсни категории – дигитално изображение и писмена творба. Наградените бяха обявени на онлайн събитие, а всички останали получиха подаръци - стенна карта с природни и исторически забележителности „Моята родина“.

Тази година жури на конкурса бяха проф. Борис Гондов – един от най-известните български скулптори и е автор и на скулптурата „Миньор“, направена по повод 30-ата годишнина на Геотехмин ООД. В състава на журито беше и г-жа Диляна Панова, завършила Националната художествена академия, която се включи на живо заедно с проф. Гондов.

Димана Йорданова е млада българска поетеса, една от номинираните за престижната и сериозна Национална награда за литература. Тя е автор на няколко стихосбирки и за втори път е жури в конкурс на Геотехмин ООД.

Ето какво сподели проф. Борис Гондов по време на заключителното онлайн събитие: „Винаги ми е било вълнуващо и интересно да бъда оценител на детски рисунки. Детската рисунка съдържа ценна информация, тя впечатлява най-вече с чистотата на помислите, с необичайната гледна точка. Имаше толкова много работи и съм изключително удовлетворен, че участвах като жури в този конкурс за творби на децата от Група ГЕОТЕХМИН.“

Г-жа Диляна Панова, която оценява работите съвместно с проф. Гондов, каза: „Имаше толкова много хубави творби, че се зарекох никога повече да не участвам като жури в конкурси, защото е много е трудно да се избира сред толкова качествени произведения.“

„Видях, че тази спортна злоба в лошия смисъл на думата, т.е. конкуренцията между децата, липсва. Те са творци по природа и не участват само за да получат наградата, а по естествен и искрен начин си изразяват мислите. Идеята за супергероите – били те измислени или реално съществуващи, е чудесна, за да имат децата стимул. От Спайдърмен, през Васил Левски до мама – всяко дете има свой любим герой“ – казва Димана Йорданова.

Отличените творби са публикувани в е-книжка. Тя разкрива идеите и таланта на участниците. Сред любимите герои на момченцата е Спайдърмен с неговите свръхсили, момичетата искат да са феи и да имат магически сили. Общото и при едните, и при другите е, че искат да направят хората щастливи и светът да стане по-добър. Участниците над 11 години, които твориха по темата „Не спирай да се учиш“, смятат, че най-големият учител е животът.

Ръководството на Геотехмин ООД благодари на всички участници, както и на техните родители, баби и дядовци, които им съдействаха да участват в конкурса.

 

 

 

КСО

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.