КСО

През декември 2018 г. проф. дтн инж. Цоло Вутов и дружествата Елаците-Мед АД, Геотехмин ООД, Геострой АД и Геотрейдинг АД, водени от стремежа да допринесат за по-доброто бъдеще на България и на регионите, в които дружествата развиват своята дейност, основаха Благотворителна програма „Българските добродетели“.

Програмата има за цел да подпомага значими каузи, насочени към:

  • духовността и опазване на историческата памет
  • образованието
  • изкуството
  • науката
  • създаване на по-развита инфраструктура
  • осигуряване на по-добри условия за живот на хората
  • подпомагане на различни социални дейности
  • опазване на природата в страната и др.

Сред първите дарения по новата програма е автомобил за нуждите на социалния патронаж и програмата „Топъл обяд“ в община Мирково, помощ за ремонт на манастира „Успение Богородично“ в Елешница, съдействие за дейността и организацията по отбелязването на 150-годишнината на Българска академия на науките, ремонт на ОУ „Хр. Ботев“ в с. Румянцево, ремонт на общежитие на Съюза на слепите за хора с увредено зрение, подкрепа за грижите за деца в нужда, както и за талантливи деца от района на дейност на дружествата.

През 2020 г. проф. дтн Цоло Вутов и четирите дружества предложиха подкрепа на пет общини за съвместно реализиране на социално значими за местното население проекти. С общините Етрополе, Мирково, Чавдар, Челопеч и Златица са сключени рамкови споразумения, по които с дарения на Група ГЕОТЕХМИН се осъществяват значими проекти в областта на образованието, инфраструктурата и здравеопазването. Сред тях са големият ремонт на СУ „Христо Ясенов“ и покрива на МБАЛ „Александър Герчев“ в Етрополе; нова компютърна зала, нов кабинет за приобщаващо образование и ремонтирано фоайе в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, както и здравен пункт в село Чавдар; подмяна на уличното осветление в село Бенковски, изготвянето на проект за рекултивация на депото за битови отпадъци в Смолско, закупуването на нова сметосъбираща машина за Мирково и др.

КСО

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.