История

Възложител и изпълнител: Елаците-Мед АД
Период на изпълнение: 2020 г. 

Сред основните приоритети на Елаците-Мед са модернизацията и дигитализацията на всички системи в производствения процес. Стремежът е да се прилагат най-модерни технологии за развитието на компанията в посока интелигентна минна индустрия. През 2020 г. беше въведен нов уникален софтуерен продукт, предназначен за мобилни телефони, който предоставя актуална информация от производствения процес в реално време. Приложението надгражда информационната система АСМО в Елаците-Мед и носи името ACMO MОБАЙЛ.

Мобилното приложение успешно предоставя данни от наличната информация в платформата за AutoCad – АСМО Модул, която акумулира цялата производствена информация в единна среда и служи за обмяна на информация между производствено-техническите отдели. Мобилната версия предлага всички графични модели, които са налични в нея. Всеки упълномощен специалист получава актуална информация от системата Dispatch, заедно с движението на минните машини в реално време, както и от системата ProVision, за високоточно позициониране на багери и сонди. Разработени са и методи за осигуряване на текуща информация за качеството на въздуха на работните площадки на дружеството, които се събират от собствена защитена информационна система. Към мобилното приложение е добавена и специализирана функционалност за изпращане на SOS съобщение, в случай че служителят има нужда от помощ или e има инцидент. Сигналът достига до всички упълномощени лица, които получават информация за местоположението му.

Екипът, разработил приложението, продължава да работи по неговото надграждане, като целта е да бъдат обхванати всички налични дигитални.

История

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.