История

Възложител: Елаците-Мед АД
Изпълнител: Геострой АД
Период на изпълнение: 2019 г. – 2021 г.

Въвеждането в експлоатация на 12-ти мелничен агрегат в Мелнично-флотационен цех на Обогатителен комплекс на Елаците-Мед АД е в отговор на целите на компанията: максимално оползотворяване на изчерпаемите природни ресурси, плавен преход към кръгова икономика и грижа за околната среда.

Новият агрегат е напълно интегриран в цялостната автоматизирана система на цеха и осигурява непрекъснат производствен процес при поетапен ремонт на останалите 11 мелнични агрегата, стабилизира производствените мощности, с което запазва възможността да се произведат планираните количества меден концентрат. Постига се ефективно оползотворяване на изчерпаемите природни ресурси и намаляване на минния отпадък, като се осигурява възможност за преработване на руди с по-ниско съдържание на мед.

Очакваният резултат от тази инвестиция е към 2031 г. да се намали количеството на минния отпадък, депониран в съоръжението, което е залегнало в плана за управление на този вид отпадъци.

 

История

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.