История

Възложител: Елаците-Мед АД
Период на изпълнение: 2018 - 2019

През 2018-2019 г. Елаците-Мед АД осъществи проект за модернизация на Информационно-управляващата система за процес „Смилане“ в Обогатителен комплекс, Мирково.

Реализацията на системата за управление и мониторинг на технологичния процес включва запазване и оптимизиране на текущите алгоритми за управление на технологичните компоненти и агрегати, както и внедряване – за първи път в Европа, на подсистема CYCLONEtrac PST, патентована от CiDRA Minerals Processing, USA. Чрез нея се постига непрекъснат контрол и управление на размера на частиците в крайния продукт от процеса на смилане на рудата.

Надграждането на Информационно-управляващата система със системата за проследяване размера на частиците CYCLONEtrac PST на готовия продукт от всеки мелничен агрегат доведе до качествено ново ниво на контрол, управление и оптимизация на този трак от технологичния процес.

Проектът спомогна за подобряване на енергийната ефективност на предприятието, количествените показатели, повишаване на степента на извличане на полезните компоненти от рудата, повишаване на надеждността и контрола на технологичното оборудване.

Изградената нова система предоставя допълнителна възможност за пълен обмен на информация с общата Информационно-управляващата система на Елаците-Мед АД.  

История

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.