История

Възложител: Eлаците-Мед АД
Период на изпълнение на проекта: 2013 – 2014

С цел подобряване на ефективността на бизнес-процесите Елаците-Мед АД фокусира усилията си върху стимулирането на иновациите и генерирането на резултати от внедряването им в производствения процес. В края на 2013 г. започна, а през 2014 г. изцяло бешe въведена в експлоатация нова Система за автоматизирано управление на технологичния процес на цех „Средно и ситно трошене” (ССТ) и управление на трошачни агрегати в Обогатителния комплекс, с. Мирково. На основата на дългогодишния си опит екип на дружеството промени съществуващата система за управление на технологичния процес на цех ССТ. Иновацията се състои в промяната на алгоритмите за управление на трошачните агрегати.   

Системата обединява подобрени съществуващи алгоритми от предишните системи, както и над 50% изцяло ново логическо управление, контрол и мониторинг на всички технологични линии, машини и механизми. Проектът предоставя допълнително възможност за обмен на информация с Общата информационна система на Елаците-Мед. Използваната управляваща апаратура е на специализирана и водеща в световен мащаб компания.  

Към новата система за управление са включени и подсистеми за подобряване на здравословните и безопасни условия на труд.

Внедрената система за автоматизирано управление на технологичния процес и управление на трошачните агрегати в цеха функционира успешно и има положителни ефекти върху производството: чувствително е подобрен зърнометричният състав на рудата,  оптимизирано е всекидневното време за извършване на профилактика и ремонтна дейност с 30%, увеличена е производителността по количество преработена руда тон/час в цех ССТ, намален е разходът на консумирана електроенергия за тон натрошена руда.

История

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.