История

Инвеститор: Елаците-Мед АД
Период на изпълнение на проекта: 2015 – 2016

В началото на 2016 г. в цех „Средно и ситно трошене” на Елаците-Мед АД бе извършена цялостна реконструкция на частта КИПиА и Електро на електростатичен филтър №1.

Модернизацията включва полагане на нови кабелни трасета, монтаж на електрически разпределителни и управляващи табла, монтиране на оборудване на водещия европейски производител Rico-Werk, както и нова система за автоматизирано управление на съоръжението, изградена на база програмируем логически контролер Siemens Simatic S7. Електростатичен филтър №1 бе интегриран в Системата за автоматизирано управление на технологичния процес на цех „Средно и ситно трошене” в Обогатителния комплекс, с. Мирково.

Анализът на резултатите показва, че Системата за автоматизирано управление на електростатичния филтър и регулаторите Prometos Gamma DP за управление на трифазните повишаващи трансформатори, предоставят възможност за оптимално управление по задание (входен ток, изходен ток и напрежение към полетата), пълен мониторинг на състоянието и работните параметри на всички агрегати. С въвеждането в експлоатация на нова Система за автоматизирано управление на технологичния процес на цех „Средно и ситно трошене” през 2014 г. и поетапната модернизация на подсистемите й се осигурява висока надеждност на работата на съоръженията, намалява се разходът на електроенергия и се гарантират в максимална степен здравословните и безопасни условия на труд на работното място.

 

 

 

История

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.