История

Възложител: Аурубис България АД
Изпълнител: Геотехмин ООД
Подизпълнител: Геострой АД
Период на изпълнение: 2014 - 2015

Описание на проекта:
В съществуващото Хвостохранилище на Аурубис България” АД се депонира вторичният продукт фаялит, образуван при флотационния процес на металургичните шлаки.

Геотехмин ООД, съвместно с Геострой АД, изпълни третия етап от разширението на фаялитохранилището, включващ надграждане на стената до кота 794 м, както и изпълнение на всички системи и елементи, осигуряващи правилното функциониране на съоръжението.

Новоизградената част от стената  е с височина 3м и ширина на короната на дигата 6.00 м. Постигнатата геометрия е окончателния контур на фаялитохранилището.

Освен насипните работи са изпълнени и  предпазен стоманобетонов парапет по короната на дигата, дренажна система, полагане на изолационна геоммембрана по откосите, включително закотвяща бетонова траншея, реконструкция и преместване на съществуващ намивен хвостопровод и изпълнение на нов участък от него, оросителна система, плаваща помпена станция, реконструкция на електрозахранваща система, осветление и КИП и А, изместване на оградата и направа на вертикална планировка; изпълнение на контролно-измервателна и мониторингова система; затревяване и рекултивация на откосите на стената.

Изпълнени са и дейности по ремонт на съществуващите експлоатационни пътища, както и по изграждане на технологичен път по короната и бермата и нови подходни пътища.

История

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.