май 2022 г.

Над 550 фиданки и храсти засадиха ученици от 13 училища от района на Средногорието и Етрополе. По този начин децата участват в инициативата „Нашето зелено утре“, част от Благотворителната програма „Българските добродетели“ на Група ГЕОТЕХМИН, основана от проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на Геотехмин ООД.

Засаждането на дърветата и храстите е първият етап от регионалния конкурс, който Групата провежда. Дружествата дарители Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД предоставиха на училищата различни дървесни видове и храстовидни растения, сред които бор, липа, дъб, ружа, кестен, туя, круша и други. След това всяко училище излъчи свой екип, с който участва. През месеците април и май, с общи усилия и с много ентусиазъм учениците превърнаха училищните дворове и други специално определени терени в още по-зелено място, където децата да прекарват свободното си време. Всички екипи и техните ръководители ежедневно ще полагат грижи за новите насаждения. Преподавателите споделиха, че е важно от най-ранна детска възраст у децата да бъде възпитано чувството за любов и грижа към природата, както и стремеж за едно по-зелено бъдеще.

В началото на учебната 2022/2023 година всички екипи от 13-те училища ще се включат в традиционния регионален конкурс на Група ГЕОТЕХМИН. Те ще покажат как са се грижили за растенията и какви усилия са положили, като изпратят снимки, видеоклип или презентация. През есента екипите, които са полагали най-много грижи и са се справили най-добре с поставената задача, ще получат награди.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.