октомври 2019 г.

Геотрейдинг АД стана единствен партньор на Rolls-Royce Power Systems за продуктите и решенията с марка MTU за минната индустрия в България. Двете компании подписаха договор, съгласно който българското дружество е директен сервизен партньор. Геотрейдинг АД ще осигурява гаранционно и извънгаранционно обслужване и поддръжка на двигателите MTU, произведени от направлението Power Systems на британската технологична група Rolls-Royce.

„Подписването на този договор е важна стъпка в стратегическото развитие на Геотрейдинг АД. От няколко години дружеството е системен интегратор на двигателите MTU и през този период ние се доказахме като лоялен и надежден партньор, работихме качествено и показахме възможните перспективи в минния сектор. Благодарение на всичко това ни се довери компания от световен ранг като Rolls-Royce Power Systems“, каза д-р Иван Вутов, зам.-управител на Геотехмин ООД и председател на Съвета на директорите на Геотрейдинг АД.

Геотрейдинг АД има свой Стационарен сервиз за минна техника, който към момента извършва доставка, преоборудване, поддръжка и техническо обслужване на двигатели MTU. Сервизните специалисти натрупаха сериозен опит, като вградиха над 8 двигатели в минни самосвали. Благодарение на новия договор сервизът на Геотрейдинг АД ще може да увеличи своите бази и да предлага доставки и обслужване от различни точки в страната. В същото време по договор за системен интегратор с Rolls-Royce Power Systems за продуктите и решенията MTU, минният сервиз на Геотрейдинг АД ще продължи да извършва преоборудвания на различни видове машини за минния сектор.

MTU е един от водещите брандове за мощни дизелови двигатели за минната индустрия, плавателни съдове, локомотиви и агромашини. Направлението Power Systems на Rolls-Royce, базирано в Германия, е водещ производител на двигатели за много от най-продуктивните рудодобивни дейности в света. Всеки ден двигателите MTU работят в най-тежки условия и са се доказали като изключително здрави, надеждни и икономични. Те повишават динамичните показатели на оборудването и намаляват разходите за гориво, техническо обслужване и ремонт. Сред другите им предимства са ниските експлоатационни разходи и нива на шум.

Двигателите MTU отдавна са се доказали в рудодобива за всички нива на емисиите и всички видове минно оборудване – над и под земята. Те са добре познати за дейности на големи надморски височини, екстремни температури и тежки товари. Двигателите MTU от Серии 1600 - 4000 осигуряват изключителни показатели в мините при забележително нисък разход на гориво. Асортиментът, предоставян от Геотрейдинг АД, включва мощности в широк диапазон от 75 до 3000 кВт (101 до 4023 к. с.), оглавяван от легендарния двигател от Серия 4000, признат като най-добрия в отрасъла за приложения, изискващи висока мощност.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.