юни 2018

Учениците от 12 училища от Софийска област проявиха жив интерес към темата, посветена на Освобождението от Османско владичество и събитията, свързани с национално-освободителните борби.

Конкурсът „140 години свобода. Героите и събитията от моя роден край“, организиран от Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД, завърши с награждаване на победителите с първа, втора и трета награда. Учениците от 12 училища от Софийска област проявиха жив интерес към темата, посветена на Освобождението от Османско владичество и събитията, свързани с национално-освободителните борби. Конкурсните категории „рисунка“ и „писмена творба“ за ученици от двете възрастови категории - от 5 до 7 и от 8 до 12 клас - събраха общо 181 работи от всички училища, като 95 от тях бяха писмени творби - есета, съчинения, стихотворения или мултимедийни презентации.

В седмицата от 11 до 14 юни 2018 г. Геотехмин и Елаците-Мед наградиха всички победители, класирани от тричленно авторитетно и независимо жури с предметни награди, а училищата-партньори получиха пособия, свързани с учебния процес.

Директорите на училищата благодариха за възможността за участие в конкурса. По думите им учениците са били мотивирани от лекциите, изнесени през март от представители на регионален клуб „Традиция“ Етрополе и Копривщица и са участвали с желание.

Конкурсът е част от програмата за корпоративна социална отговорност „Култура и национална идентичност“ на двете дружества и се провежда за четвърта поредна година.

Конкурсните категории „рисунка“ и „писмена творба“ за ученици от двете възрастови категории - от 5 до 7 и от 8 до 12 клас - събраха общо 181 работи от всички училища, като 95 от тях бяха писмени творби - есета, съчинения, стихотворения или мултимедийни презентации.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.