април 2023 г.

В община Чавдар започва изграждането на Общински център за гости, с който благоустроеното подбалканско село се готви да привлича още туристи. На 25 април в Чавдар бе направена първата копка и поставено началото на строителството на масивна 3-етажна сграда, която от 2024 г. ще осигурява повече места за настаняване и нови възможности за социален и делови живот. Дружествата Геотехмин, Елаците-Мед, Геострой и Геотрейдинг подкрепят проекта по Благотворителна програма „Българските добродетели“.

С реализацията му ще бъдат създадени нови работни места и още 30 места за настаняване. Центърът ще бъде подходящ за провеждане на значими събития за общината и бизнеса. Ще има възможност за осигуряване на изхранване и настаняване при посещения на местните забележителности, провеждане на „зелени“ училища, както и при посещения в компаниите в региона на Средногорието. Според кмета Григор Даулов проектът има добавена стойност, тъй като ще се създаде още заетост и в сферата на обслужването.

„Отбелязваме началото на нов проект от изключително важно значение за туризма и устойчивото развитие на общината. За мен беше интересно да науча как се е родила идеята за общинския център за гости, както и за приноса на студенти от УАСГ за идейния проект“, каза Доминик Хамерс, изпълнителен директор на Геотехмин ООД. Той допълни: „Радваме се, че с нашата програма „Българските добродетели“, основана от проф. дтн инж. Цоло Вутов и четири дружества от Група ГЕОТЕХМИН, можем да допринесем за реализацията на каузата в селото да има още повече гости, събития и социален живот“.

Очаква се първият етап от проекта да бъде завършен до края на годината.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.