март 2023 г.

Група ГЕОТЕМИН продължава да подкрепя и реализира инициативи, важни за гражданите на общините в региона на своята на дейност. По Благотворителната програма „Българските добродетели“ беше направено дарение на МБАЛ „Проф. д-р Александър Герчев“ - Етрополе – нов високотехнологичен рентгенов апарат, който вече е доставен и монтиран в болницата. Това е един от първите подобни цифрови апарати, доставени в България.

Придобивката за лечебното заведение е факт по инициатива на болницата, подкрепена от общината и реализирана със средства по Благотворителна програма „Българските добродетели“ от дружествата Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД.

Диагностичният кабинет е ремонтиран за новата апаратура, която вече е преминала успешно тестови измервания и приемно изпитване в Отделението по образна диагностика. От Сименс Хелткеър ЕООД са обучили медици как се работи с цифровия рентген, както и какви са мерките за безопасност и сигурност. Апаратът ще бъде пуснат в експлоатация след получаването на разрешително.

Новият модерен рентген има минимално лъчево натоварване върху пациентите и персонала, който работи в отделението. Изображението е с изключително високо качество и изследванията ще се правят по-бързо, отколкото на стария апарат. В момента в МБАЛ „Проф. д-р Александър Герчев“ се ползва по-старо поколение рентгенов апарат. Когато той не работи, пациентите трябва да пътуват до други населени места за изследвания.

„Изключително съм доволна, че нашата болница вече разполага с този модерен рентгенов апарат, който може да прави рентгенографии и рентгеноскопии. Годишно досегашният апарат се е ползвал за над 1450 хоспитализирани пациенти и близо 3000 амбулаторни – изпратени от личните лекари“, обясни д-р Галя Василева директор на МБАЛ „Проф. д-р Александър Герчев“ в Етрополе.

От новата придобивка ще се възползват и пациенти, които пътуват до Етрополе от други населени места. „Досега сме имали пациенти от Тетевен, Ябланица, Правец и Ботевград“, обяснява д-р Василева.

МБАЛ „Проф. д-р Александър Герчев“ има 8 отделения, 135 души персонал, от които лекарите са 35 души. Годишно в болницата в Етрополе се лекуват около 3000 пациенти.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.