април 2023 г.

Испанската марка електрически скутери Silence беше представена от Геотрейдинг АД , част от Група ГЕОТЕХМИН, на специализираното изложение MOTO EXPO 2023. Всяка година на събитието се презентират над 20 световни марки мотоциклети и над 100 бранда аксесоари, а броят на посетителите нараства.

април 2023 г.

В община Чавдар започва изграждането на Общински център за гости, с който благоустроеното подбалканско село се готви да привлича още туристи. На 25 април в Чавдар бе направена първата копка и поставено началото на строителството на масивна 3-етажна сграда, която от 2024 г. ще осигурява повече места за настаняване и нови възможности за социален и делови живот. Дружествата Геотехмин, Елаците-Мед, Геострой и Геотрейдинг подкрепят проекта по Благотворителна програма „Българските добродетели“.

април 2023 г.

Библиотеките на 15 училища и 16 читалища от община Етрополе и общините от Средногорието за 11-та поредна година получиха дарения на книги по случай 24 май. Даренията са част от програмата на Геотехмин и Елаците-Мед за корпоративната социална отговорност „Култура и национална идентичност“.

април 2023 г.

На 20-ата церемония „Достойните българи“, организирана от в. „24 часа“, бяха отличени няколко десетки българи с големи сърца, които са извършили добри дела. Сред тях е и кметът на Община Чавдар г-н Григор Даулов. Той е отличен за инициативата „Коледното село на България“ и защото Чавдар е пример за успешно реализиране на проекти с европейски средства.

април 2023 г.

Високотехнологичен багер Hitachi EX2600-7 LD, който покрива най-новите и най-високите изисквания на ЕС за емисии на отработени газове влезе в експлоатация в рудник „Елаците“. Това е първият багер от седмата серия на марката в Европа.

април 2023 г.

Участък с дължина 7.5 км от Лот 1 на скоростен път „Мездра-Ботевград“ между селата Скравена и Новачене бе пуснат в експлоатация. Строителните дейности са изпълнени от обединение „Геопът Лот 1“ с участници Геострой АД и Пътстрой-92 АД, част от Група ГЕОТЕХМИН.

април 2023 г.

Над 140 студенти участваха в Деня на кариерното развитие и чуха историите на успеха на четирима висши мениджъри на водещи компании от минната индустрия в България и участваха в дискусия с тях. Събитието бе посветено на 70-годишнината на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ и се проведе за втора поредна година в Многофункционален комплекс ProAuto в София.

април 2023 г.

На основание чл. 4, ал. 1 от Наредба за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда (обн., ДВ, бр. 25 от 2003 г.), Елаците-Мед АД съобщава на заинтересованите лица и общественост за инвестиционно предложение „Изграждане на пречиствателно съоръжение за третиране на водите от дренажна отводнителна галерия на к. 840 m и водите покрай контролно-пропускателния пункт (КПП) на Рудник „Елаците“.

март 2023 г.

Г-жа Емилия Илиева - изпълнителен директор на Геотрейдинг АД, част от Група ГЕОТЕХМИН, връчи награда за изключителен принос към българския театър на актьора Антон Радичев на церемонията ИКАР 2023. За втора поредна година проф. дтн инж. Цоло Вутов и Група ГЕОТЕХМИН подкрепят провеждането на Софийския театрален салон и наградите ИКАР по Благотворителната програма „Българските добродетели“.

март 2023 г.

Група ГЕОТЕМИН продължава да подкрепя и реализира инициативи, важни за гражданите на общините в региона на своята на дейност. По Благотворителната програма „Българските добродетели“ беше направено дарение на МБАЛ „Проф. д-р Александър Герчев“ - Етрополе – нов високотехнологичен рентгенов апарат, който вече е доставен и монтиран в болницата. Това е един от първите подобни цифрови апарати, доставени в България.

март 2023 г.

Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД стартираха инициативата „Да направим филм“ сред ученици от 5 до 12 клас от 13 училища от Етрополе и Средногорието. Учениците ще влязат в ролята на продуценти, сценаристи, режисьори, оператори, монтажисти, музикални оформители и др. и ще направят късометражни филми за професии от минната индустрия. Проектът се реализира съвместно със Сдружение „Арлекин“ - организатор на фестивал за младежко и детско медийно изкуство в страната и в чужбина.

февруари 2023 г.

„Живеем в ерата на много и динамични промени, които се случват все по-бързо и по-бързо. Компаниите трябва да се адаптират към най-новите технологични тенденции, в това число свързани с развитието на изкуствения интелект и европейските регулации на Зелената сделка. Група ГЕОТЕХМИН се развива в синхрон с тези тенденции, следвайки основните си принципи: новаторски подход, бизнес етика и социална ангажираност“, каза г-н Доминик Хамерс – изпълнителен директор на Геотехмин ООД. Той участва в събитието „Преди утрешния ден – началото“, организиран от списание BGlobal.

януари 2023 г.

На основание чл. 4, ал. 1 от Наредба за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда (обн., ДВ, бр. 25 от 2003 г.), Елаците-Мед АД съобщава на заинтересованите лица и общественост за инвестиционно предложение „Изграждане на рибни проходи по поречието на р. Малък Искър, попадащи в териториалния обхват на община Роман, област Враца“.

януари 2023 г.

Геотрейдинг АД подписа договор за покупка на индустриални гуми Bridgestone. Договорените количества са за период от 3 години и са най-големите за територията на България.

януари 2023 г.

По повод 25 години Софийско метро д-р инж. Владимир Вутов, зам.-управител на Геотехмин ООД и изпълнителен директор на Геострой АД, инж. Константин Петков и инж. Светослав Пехливанов, ръководили метропроекти на Група ГЕОТЕХМИН, бяха отличени със сребърни медали и грамоти за принос в строителството на метрото в София.

януари 2023 г.

Дългогодишният партньор на Група ГЕОТЕХМИН Минно-геоложкият университет „Св. Иван Рилски“ е класиран на първо място в направление „Проучване, добив и обработка на полезни изкопаеми“ в Рейтингите на университетите в България.

декември 2022 г.

Триста и трийсет ученици от региона на Етрополе и Средногорието засадиха над 550 дървета и храсти в конкурса на Група ГЕОТЕХМИН „Нашето зелено утре“. Екипи от 13 училища партньори се състезаваха и бяха високо оценени от жури за положените от тях усилия и грижи за засаждането и отглеждането на дървета и храстовидни растения в училищните дворове и градска среда.

декември 2022 г.

На официална церемония по случай 29-тата класация на Българската търговско-промишлена палата "Топ 100 фирми, водещи в икономиката на страната", която се проведе присъствено на 1 декември в „София Хотел Балкан”, министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов връчи първа награда на Елаците-Мед АД в категория „Топ 100 Фирми, класирани по комплексни показатели за рентабилност на активите за 2021 г.“

ноември 2022 г.

Група ГЕОТЕХМИН представи възможностите за подкрепа и работа за студенти от Университета по архитектура, строителство и геодезия по време на Международната юбилейна научна конференция „80 години УАСГ“ (9 - 11 ноември). Форумът се проведе под патронажа на президента Румен Радев.

ноември 2022 г.

Проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на Геотехмин ООД, получи наградата на в. „Стандарт“ за подкрепа на младите таланти на България. Това стана по време на тържествена церемония в София, предшествана от форум на тема „Бранд България. Докосни Чудесата“, съорганизатор на който бе Националният борд по туризъм.

ноември 2022 г.

На основание чл. 4, ал. 1 от Наредба за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда (обн., ДВ, бр. 25 от 2003 г.), Елаците-Мед АД съобщава на заинтересованите лица и общественост за инвестиционно предложение „Изменение на инвестиционно предложение за „Експлоатация на кариера за добив на доломити от находище „Миал“, в землищата на с. Мирково и с. Бенковски“.

ноември 2022 г.

Нов електрохидравличен багер HITACHI EX2600E-6LD влиза в експлоатация в рудник „Елаците“. Придобивката бе осветена с тържествен водосвет на 2 ноември в Рудодобивен комплекс на Елаците-Мед АД. Гигантският багер тежи 248 т, има електрически двигател и е оборудван с най-съвременни технологии, което допринася за по-високата му производителност, по-ниските оперативни разходи и нулеви емисии на CO2.

ноември 2022 г.

Две от дружества на Група ГЕОТЕХМИН - Геострой АД и Енергео ЕООД, отвориха врати за децата на своите служители. Двайсет и едно деца като се включиха в десетата инициатива „Гордея се с труда на моите родители“. В Деня на народните будители – 1 ноември, децата посетиха офисите на компаниите, където се запознаха с професиите на техните родители и участваха във вълнуващи за тях инициативи.

ноември 2022 г.

Геострой АД, част от Група ГЕОТЕХМИН, получи сребърна награда в годишната класация на Камарата на строителите в България за постигнати високи резултати през 2021 г. Призът за компанията беше връчен от регионалния министър арх. Иван Шишков по време на Годишния бал на браншовата организация на инж. Йордан Йонов и инж. Цветослав Петков – замeстник изпълнителни директори на дружеството.

ноември 2022 г.

Геотехмин ООД подкрепя проекта „Отличниците на България“ на в. „24 часа“, който ежегодно представя талантливи ученици, печелили олимпиади и международни състезания. По традиция вестникът ги награждава на специална церемония в навечерието на Деня на народните будители.

октомври 2022 г.

Българският Червен кръст удостои с най-високото отличие на организацията – златен медал проф. дтн. инж. Цоло Вутов, управител на „Геотехмин“ ООД. Г-н Вутов получи наградата в знак на признателност за личния му принос към хуманитарните каузи на организацията. Медалът и грамотата бяха връчени в присъствието на Националния съвет на организацията.

октомври 2022 г.

С дарения по Благотворителна програма „Българските добродетели“, основана по инициатива на професор дтн инж. Цоло Вутов, бе направена цялостна хидро- и топлоизолация на покрива и на основната сграда на еднo от най-старите училища в България - ПГ „Тодор Пеев“ – гр. Етрополе. Гимназията със 118-годишна история отбеляза новата придобивка, която подобрява енергийната ефективност, на патронния си празник на 26 октомври. Това е първият цялостен ремонт на основната ѝ сграда. Благородната кауза е реализирана с дарения на дружествата „Геотехмин“ ООД, „Елаците-Мед“ АД, „Геотрейдинг“ АД и „Геострой“ АД.

октомври 2022 г.

Геотехмин ООД получи награда за партньор на общините по време на Годишната среща на местните власти. Тя бе организирана от Национално сдружение на общините в Република България (НСОРБ) по повод 140 години от приемането на първия Закон за общините и градското управление и 15 години членство на България в ЕС.

октомври 2022 г.

За учебната 2022/2023 година дружествата от Група ГЕОТЕХМИН – Елаците-Мед АД, Геострой АД и ITR Services ЕООД, ще обявят общо 10 едногодишни стипендии за студенти от Минно-геоложкия университет „Свети Иван Рилски“, каза изпълнителният директор на Геотехмин ООД г-н Доминик Хамерс по време на патронния празник на учебното заведение. Това ще бъдат младежи, които са участвали в стажантските програми на дружествата и са показали отговорно отношение и успехи. До момента компаниите от Групата са предоставили 37 стипендии на студенти от МГУ.

октомври 2022 г.

Със засаждане на 60 дървета беше отбелязан Денят на българската община и местното самоуправление в община Златица. Това е поредното облагородяване на града в рамките на инициативата на Група ГЕОТЕХМИН „Нашето зелено утре“, част от Благотворителна програма „Българските добродетели“.

октомври 2022 г.

„85 процента от нашите служители и работници са от региона, в който осъществяваме основната ни дейност – община Етрополе и общините от Средногорието, по последни данни на Института за пазарна икономика. Минималното условие, за да се развива даден регион, е да има отговорен инвеститор, който да развива своята дейност устойчиво и в интерес на всички заинтересовани страни“. Това заяви Доминик Хамерс, изпълнителен директор на Геотехмин ООД, на форума „Бизнесът и регионите - Променената България”, организиран от сп. BGlobal и Българската стопанска камара. Той участва в пленарната дискусия „Бизнес с добавена стойност – социални измерения”.

септември 2022 г.

С тържествен водосвет и символична първа копка Група ГЕОТЕХМИН започна изграждане на лятно кино в гр. Етрополе. Инвеститор в проекта е Елаците-Мед АД, проектант е Геопроект ЕООД, а строител – Геострой АД. Строителният надзор се осъществява от Стройнадзор НСН ООД.

август 2022 г.

Елаците-Мед АД бе отличена с наградата в категория „Иновации“ на БМГК за 2021 г. по време на тържественото отбелязване на Деня на миньора на 18 август в Катедрален храм „Св. Неделя“. Компанията бе отличена за проектиране и реализация на автоматизирана система за изследване на деформационни процеси в района на „Открит склад за руда №1“ на Рудодобивен комплекс „Елаците”. По традиция най-добрите компании от бранша на минерално-суровинната индустрия получават награди в различни категории.

август 2022 г.

На основание чл. 4, ал. 1 от Наредба за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда (обн., ДВ, бр. 25 от 2003 г.), Елаците-Мед АД съобщава на заинтересованите лица и общественост за инвестиционно предложение „Изграждане на оградна дига в „Сулуджа дере“ на хвостохранилище „Бенковски 2“ до кота било 720, за нуждите на концесия 2031 г.“.

август 2022 г.

Група ГЕОТЕХМИН продължава своята традиция да дава възможност на студенти да придобиват ценен практически опит под ръководството опитни наставници в компаниите. През тази година близо 60 младежи стажуват в наши дружества, като 8 от тях са и стипендианти от Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“, с когото Групата има дългогодишно успешно партньорство.

юли 2022 г.

Младен Недков - заместник-директор „Информационни и комуникационни технологии“ в Елаците-Мед АД, бе избран за „Инженер на годината 2021“ в конкурс, организиран от Федерацията на научно-техническите съюзи (ФНТС). Удостоверението за званието му бе връчено от председателя на ФНТС проф. дтн инж. Иван Ячев по време на Отчетно-изборното събрание на организацията на 30 юни. Почетният плакет за високото отличие ще бъде връчен на официална церемония в края на годината, когато по традиция е и последното събрание на федерацията.

юни 2022 г.

Учениците от едно от най-големите училища в Софийска област – СУ „Христо Ясенов“ в община Етрополе, имат възможност да спортуват в два обновени и модерни закрити плувни басейни, благодарение на основен ремонт, извършен по Благотворителна програма „Българските добродетели“.

юни 2022 г.

Група ГЕОТЕХМИН подпомага изграждането на храм в двора на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“, който ще носи името на небесния закрилник и покровител на българския народ, на минерално-суровинната индустрия и на университета. Тържественият водосвет и полагането на основния камък бяха отслужени на 14 юни от Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп - викарий на Софийския митрополит, а символичната първа копка на православен храм направиха ректорът проф. д-р инж. Ивайло Копрев, и настоятелите проф. дтн инж. Цоло Вутов – управител на Геотехмин ООД и проф. дтн инж. Николай Вълканов – председател на СД на Минстрой Холдинг АД.

юни 2022 г.

Група ГЕОТЕХМИН представи възможностите за стаж и професионално развитие на среща със студенти от Университета по строителство, архитектура и геодезия. В събитието участваха проф. д-р инж. Славейко Господинов, зам.-ректор по учебни дейности, качество и акредитация, ръководител на катедра „Висша геодезия“, проф. д-р инж. Румен Миланов, преподавател по транспортно строителство в УАСГ, както и управители на дружества, които търсят кадри от университета.

май 2022 г.

Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД направиха ценно дарение на книги на 17 читалища и 15 училища в община Етрополе и общините от Средногорието, където дружествата от Група ГЕОТЕХМИН осъществяват дейност. Дарение получи и библиотеката на Читалище „Светлина 1921“ в столичния кв. Слатина, също дългогодишен партньор на Геотехмин. „Книгите са за читателите на библиотеката, както и за всички наши възпитаници от школите и съставите при НЧ „Светлина 1921“, по случай 24 май“, се казва в благодарствено писмо от институцията.

май 2022 г.

Над 550 фиданки и храсти засадиха ученици от 13 училища от района на Средногорието и Етрополе. По този начин децата участват в инициативата „Нашето зелено утре“, част от Благотворителната програма „Българските добродетели“ на Група ГЕОТЕХМИН, основана от проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на Геотехмин ООД.

май 2022 г.

Група ГЕОТЕХМИН и проф. дтн инж. Цоло Вутов са дългогодишни дарители на Българския Червен кръст и подкрепят редица хуманитарни каузи на организацията. През май Българският Червен кръст получи дарение по Благотворителната програма „Българските добродетели“ на Група ГЕОТЕХМИН. Едно от нейните дружества - Геотрейдинг АД, дари на организацията ръчноводим електрически високоповдигач, който ще улесни работата на екипа, работещ в Централната складова база на БЧК в село Лозен. В момента там се събират всички помощи и дарения, които БЧК получава от институции, фирми и физически лица и след това предоставя на бедстващите хора в Украйна чрез Украинския Червен кръст или на разселените украинци в България. Дарението е в допълнение на подкрепата от 250 000 лв., която четири дружества от Групата – Геотехмин, Елаците-Мед, Геострой и Геотрейдинг,  оказаха на БЧК след началото на войната.

април 2022 г.

Първият интерактивен кабинет в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ е направен по програма „Българските добродетели“ от дружествата Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД. Компаниите дариха 4 графични таблета, 4 лаптопа, дисплей и друга техника, с която онлайн обучението се доближава като качество максимално до присъственото. Ректорът проф. д-р инж. Ивайло Копрев връчи сертификати за дарение на представители на четирите дружества в Деня на кариерните възможности, организиран от университета и Група ГЕОТЕХМИН. 

април 2022 г.

Група ГЕОТЕХМИН представи възможностите за стаж и отпускане на стипендии за студенти от Минно-геоложкия университет „Свети Иван Рилски“ по време на Деня на кариерните възможности. Събитието се проведе в Многофункционалния комплекс ProAuto. Група ГЕОТЕХМИН беше представена от д-р инж. Иван Вутов – председател на Съвета на директорите на Геотрейдинг АД и заместник-управител на Геотехмин ООД, г-н Доминик Хамерс – изпълнителен директор на Геотехмин ООД, инж. Ивайло Николов – директор Рудодобивен комплекс на Елаците-Мед АД, инж. Владимир Александров – заместник-директор на Рудодобивния комплекс и др. Гости от МГУ бяха ректорът на университета проф. д-р инж. Ивайло Копрев, заместник-ректорите и деканите на трите факултета.

април 2022 г.

Първа копка на „Музей на археологическа и етнографска експозиция „Мирково – Вчера и Днес“ беше направена на 13 април. Проектът ще се реализира съвместно между община Мирково и дружествата Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД по Благотворителната програма „Българските добродетели“, основана от проф. дтн инж. Цоло Вутов – управител на Геотехмин ООД. Музеят ще бъде с голямо социално значение за местната общност и е израз на последователната социално отговорна политика на Група ГЕОТЕХМИН, насочена към подобряване на качеството на живот на хората и устойчивото развитие на местните общности. Непосредствената близост на сградата на музея до общината ще придаде съвсем нов облик на централната част на Мирково.

април 2022 г.

Пореден социален проект беше реализиран съвместно между община Чавдар и дружествата - Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД по Благотворителната програма "Българските добродетели".Обновена е детска площадка, която се намира на ул. „Георги Димитров“ и ул. „Дечо Стефанов“. Проектът включва нови играчки, обновена беседка, изградени алеи и осветление, каквото преди ремонта не е имало.

април 2022 г.

С първа копка на гара Тракия в Пловдив стартираха строителните дейности по договора за модернизация на жп участъци Пловдив-Крумово и Пловдив-Скутаре, част от проект „Развитие на железопътен възел Пловдив”. На официалната церемония присъстваха заместник-министърът на транспорта и съобщенията Божидар Костадинов, генералният директор на НКЖИ инж. Златин Крумов, областният управител на Пловдив Йордан Иванов, кметът на район Тракия Костадин Димитров и инж. Цветослав Петков, представител на Обединение „Геострой Лантания“ ДЗЗД.

Изпълнител на строителните дейности за модернизацията на жп участъците Пловдив-Крумово и Пловдив-Скутаре е Обединение „Геострой Лантания“ ДЗЗД, в което влизат една от водещите строителни компании в България Геострой, част от Група ГЕОТЕХМИН, и испанската Лантания. „Това е проект, който е от стратегическо значение за страната и за железопътната инфраструктура на България. Въпреки трудното време, в което сме в момента, се надявам да направим добър екип от възложител, проектант, надзор, строители, партньори, доставчици на оборудване и след около три години да се съберем отново на това място и с гордост да заявим, че сме постигнали едно качествено изпълнение на проекта“, каза по време на официалното откриване на обекта инж. Цветослав Петков, представител на обединението и главен инженер в Геострой.

март 2022 г.

Група ГЕОТЕХМИН настани безплатно в свои обекти над 100 украинци, напуснали Украйна заради войната. Седемдесет и пет от тях са приети в хотел и хостел в община Етрополе. Сред тях са 25 деца, най-малкото от които е на три месеца. Разходите за престоя, в това число храната, бебешки санитарни продукти и мляко за кърмачета, се поемат по Благотворителна програма „Българските добродетели“, основана от проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на Геотехмин ООД. Подкрепата, която се оказва на най-засегнатите от кризата в Украйна - основно жени, деца и възрастни хора, дошли в България, е в допълнение на помощта за Българския червен кръст за бедстващите в Украйна от дружествата – дарители от Група ГЕОТЕХМИН - Геотехмин, Елаците-Мед, Геострой и Геотрейдинг

март 2022 г.

Обявена бе лятната Стажантска програма за 2022 г.

Елаците-Мед АД взе участие в най-голямото кариерно изложение „Национални дни на кариерата‟, което се проведе на 29 март в НДК. На щанда на компанията търсещите кариерно развитие или стаж бяха посрещани от Даниела Горанова, ръководител отдел „Подбор персонал, обучения и квалификация“, и Мариана Вътева, експерт в отдела.

март 2022 г.

Проф. дтн инж. Цоло Вутов – управител на Геотехмин ООД, бе удостоен от Христо Мутафчиев с Почетния знак на Съюза на артистите в България за подкрепата му за ИКАР 2022, Софийския театрален салон и социални каузи за български артисти в рамките на Благотворителна програма „Българските добродетели“ на Група ГЕОТЕХМИН.

март 2022 г.

Група ГЕОТЕХМИН получи голямата награда Business Honoris Causa за Благотворителната програма „Българските добродетели“, основана от проф. дтн инж. Цоло Вутов. Призът е в категория „Инвестиции в качеството на живот“ и бе връчен вчера вечерта на специална церемония, организирана от в. „24 часа“. Елаците-Мед АД получи награда в категория „Подкрепа за местните общности“. Инициативата има за цел да отличи добрите практики в сферата на корпоративната социална отговорност. Наградените получиха статуетка (кадуцей - символът на съзидателната сила) и грамота.

януари 2022 г.

За 19-ти път на специална церемония в. „24 часа“ обяви кои са „Достойните българи“ – наши сънародници с големи сърца, които са помагали на бедстващи и страдащи, борили да се за добри каузи и са спасявали са човешки живот. За поредна година Геотехмин ООД подкрепи инициативата, която показва истории на хора, с които всеки българин може да се гордее. Изпълнителният директор на компанията г-н Доминик Хамерс връчи наградата на организацията „Ангели за България“. Мисията й е българи, живеещи в чужбина да помагат на сънародници в нужда тук в родината.

януари 2022 г.

Геострой, част от Група ГЕОТЕХМИН, получи поредното престижно отличие. Компанията бе наградена със специална награда за устойчиво развитие и добри практики в сферата на строителството в ежегодния конкурс на ОП на КСБ – София „Най-добър строител“.

декември 2021 г.

Многофункционалният комплекс ProAuto бе отличен със специална награда в Националния конкурс „Сграда на годината“ 2021. Призът беше за две дружества от Група ГЕОТЕХМИН – инвеститора Геотрейдинг АД и главния изпълнител Геострой АД, както и за архитекта – Кирил Куцков. Наградата – грамота и статуетка, изработена от скулптора Петко Москов беше връчена на официална церемония на 15 декември.

декември 2021 г.

Благотворителната програма „Българските добродетели“ продължава да променя облика на населените места от региона на дейност на компаниите Геотехмин, Елаците-Мед, Геострой и Геотрейдинг. През ноември и декември бяха завършени три социално значими проекта – в Етрополе беше направен ремонт на басейните в СУ „Христо Ясенов“, в Мирково беше монтирано ново LED осветление, а в с. Бенковски – рехабилитация на улици. Проектите са реализирани след подписани споразумения с двете общини, в които четирите дружества от Група ГЕОТЕХМИН участват с дарения.

ноември 2021 г.

Елаците-Мед АД получи наградата в категория „Дигитализация“ в 31-ото издание на престижния конкурс Mистър и Мисис Икономика 2021, opгaнизиpaн oт нaй-гoлямaтa paбoтoдaтeлcĸa opгaнизaция в cтpaнaтa – Koнфeдepaциятa нa paбoтoдaтeлитe и индycтpиaлцитe в Бългapия (KPИБ) и cпиcaниe „Иĸoнoмиĸa”. Това е една от наградите, които доказват, че българската икономика работи успешно въпреки пандемията. Останалите са за: пазарна експанзия, зелени политики и иновации. По традиция бяха връчени и големите награди Мистър и Мисис Икономика за принос през 2020 г.

ноември 2021 г.

Silence - eдни от най-продаваните електрически скутери на европейския пазар, са вече в България, благодарение на официалния дистрибутор на марката – Геотрейдинг АД, част от Група ГЕОТЕХМИН. Компанията осигурява пълно продажбено и следпродажбено обслужване на модерните превозни средства в страната.

ноември 2021 г.

На основание чл. 4, ал. 1 от Наредба за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда (обн., ДВ, бр. 25 от 2003 г.), Елаците-Мед АД съобщава на заинтересованите лица и общественост за инвестиционно предложение „Изграждане на рибни проходи по поречието на р. Малък Искър, попадащи в териториалния обхват на община Етрополе, област Софийска“.

ноември 2021 г.

Над 2100 дървета и храсти бяха засадени по програмата „Нашето зелено утре“ през октомври и ноември в Етрополе, Мирково, Чавдар, Челопеч, Пирдоп Златица и Копривщица. За поредна година представители на дружествата дарители Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД и на местната власт в общините Чавдар, Мирково, Челопеч, Златица, Пирдоп, Копривщица и Етрополе, заедно с учители, ученици и дори деца от детски градини, се включиха активно в инициативата.

ноември 2021 г.

Една от безвъзмездните каузи на Група ГЕОТЕХМИН е подкрепа на българското образование и талантливи млади хора от региона на дейност на Група ГЕОТЕХМИН. За пета поредна година в. „24 часа“ организира „Отличниците на България“ – благородна инициатива за популяризиране на ученици, отличили се с високи успехи, нестандартно мислене и иновации през годината. На събитието за награждаване на талантливите българчета присъстваха министърът на образованието акад. Николай Денков, г-жа Венелина Гочева – издател на вестника, и изпълнителният директор на Геотехмин ООД.

октомври 2021 г.

Геострой АД бе удостоено със „Златна награда“ в раздел „Големи компании“ от Камарата на строителите в България (КСБ). Компанията, част от Група ГЕОТЕХМИН, получи статуетка, изобразяваща колоната на хан Омуртаг, и сертификат в категория „строежи от високото строителство (жилищно, обществено-обслужващо, промишлено), прилежащата му инфраструктура, електронни съобщителни мрежи и съоръжения“. Златната наградата на КСБ за постижения през 2020 г. е третата най-голяма награда на браншовата организация, която дружеството получава от 2010 г. насам.

октомври 2021 г.

Над 360 дървета и храсти бяха засадени в Етрополе и Златица на 21 и 22 октомври по програма „Нашето зелено утре“ на Група ГЕОТЕХМИН. Четири дружества от Групата даряват средства за закупуване на растенията, а общините сами решават какви фиданки и храсти да се засаждат, както и кои места да бъдат облагородени.

октомври 2021 г.

Ученици от ОУ „Георги Бенковски“ в Мирково и СУ „Любен Каравелов“ в Копривщица се включиха в инициативата „Нашето зелено утре“. Те засадиха различни видове фиданки в дворовете на училищата в деня на старта на програмата – 6 октомври.

октомври 2021 г.

Професионалисти с опит, придобит в България и чужбина, посетиха щанда на Група ГЕОТЕХМИН на Career Show 2021. Събитието се проведе на 29 септември в Sofia Event Center и на 30 септември онлайн

септември 2021 г.

Група ГЕОТЕХМИН ще участва в Career Show 2021 - водещо кариерно изложение за квалифицирани кадри в България, на 29 септември в Sofia Event Center и на 30 септември онлайн. В първия ден можете да ни намерите на щанд № 45, вляво от зоната за регистрация, от 10 до 17 часа.

август 2021 г.

По случай професионалния празник Деня на миньора и 30-годишнината от своето основаване Българската минно-геоложка камара удостои с пет награди проф. дтн инж. Цоло Вутов, Геотехмин ООД. и Елаците-Мед АД.

юли 2021 г.

Геотрейдинг АД изгради две фотоволтаични централи (ФтЕЦ) в София и Етрополе, които произвеждат общо около 74 MWh зелена електроенергия за година. Токът спестява CO2, който би се отделил при зареждане на близо 6.4 млн. мобилни телефона, при изразходването на над 22 000 литра бензин и при годишното потребление на електрическа енергия на 6 еднофамилни къщи.

юли 2021г.

С тържествен водосвет за здраве и благоденствие бе отбелязано приключването на ремонтните дейности на покрива МБАЛ „Проф. д-р Александър Герчев“ - Етрополе. На събитието присъстваха кметът на общината Димитър Димитров, зам.- кметът Станка Димитрова, д-р Галя Василева, управител на болницата, представители на дарителите – Доминик Хамерс, изпълнителен директор на Геотехмин ООД и инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на Елаците-Мед, лекари, медицински сестри и др.

юли 2021г.

Елаците-Мед, част от Група ГЕОТЕХМИН, откри лятна Стажантска  програма ‘2021. На 1 юли в Обогатителен комплекс, с. Мирково, бяха посрещнати стажанти от общо 36 участници – студенти от различни университети в страната и чужбина, както и стипендианти на дружеството от МГУ „Св. Иван Рилски“. Това е 10-та стажантска програма на дружеството, което е един от най-големите работодатели в страната и привлича млади хора с отговорната си социална политика и възможностите за развитие.

юни 2021 г.

Ученици в дуална форма на обучение от Професионалните гимназии „Златица“ в Златица и „Тодор Пеев“ в Етрополе бяха на пробна практика в Обогатителния и Рудодобивния комплекс на Елаците-Мед АД. Младежите от ПГ „Златица“ са от специалностите „Автотранспортна техника“, „Електрообзавеждане на производството“ и „Машини и съоръжения за заваряване“, а от ПГ „Тодор Пеев“ се обучават в „Пътностроителна техника“ и „Електрически инсталации“. Пробното практическо занятие се проведе съгласно споразумение за партньорство с дружествата от Група ГЕОТЕХМИН – Елаците-Мед, Геострой и Геотрейдинг.

юни 2021 г.

В село Чавдар бе открит (14 юни) здравен кабинет и започнаха безплатни профилактични прегледи за местните жители. Придобивката е със средства по Благотворителна програма „Българските добродетели“ съгласно подписаното споразумение за развитие на социално значими проекти между общината и четирите дружества от Група ГЕОТЕХМИН – Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геотрейдинг АД и Геострой АД. Направената инвестиция включва преустройство на помещения от първия етаж на пощата и обзавеждане.

юни 2021 г.

Дружествата от Група ГЕОТЕХМИН Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД са партньори по проекти за дуално обучение на две гимназии в Софийска област. Целта на компаниите е да подпомогнат младежите при избора на професия и да им предоставят възможност за професионална реализация след завършване на средното им образование.

юни 2021 г.

Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД дариха художествена литература на 31 читалища и училища в столицата и Софийска област. Сред получилите ценни книги са НЧ "Светлина 1921" в район Слатина, както и 14 училища и 16 читалища от района на Средногорието и Етрополе. Даренията на повече от 1300 тома са част от програмата на дружествата за корпоративната социална отговорност „Култура и национална идентичност“.

май 2021 г.

В навечерието на 24 май, на специално събитие, кметът на община Етрополе  г-н Димитър Димитров и г-жа Мила Манчева, директор на СУ „Христо Ясенов“, удостоиха проф. дтн инж. Цоло Вутов, с най-високото отличие на училището -  Почетния знак. Той се присъжда на управителя на Геотехмин ООД за подкрепата му през годините и за приключилия значим проект за ремонт на образователната институция, в която учат 730 ученици. Със сертификати за активна благодеятелност за направените дарения за проекта бяха удостоени изпълнителният директор на Елаците-Мед, инж. Драгомир Драганов, д-р инж. Иван Вутов, председател на СД на Геотрейдинг АД и д-р инж. Владимир Вутов, изпълнителен директор на Геострой АД.

май 2021 г.

Оборудвана компютърна зала, нов кабинет за приобщаващо образование и ремонтирано фоайе са трите проекта, реализирани в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - Чавдар, по Благотворителната програма „Българските добродетели”. Те бяха представени на официално събитие на 24 май в присъствието на кмета г-н Григор Даулов, директора на училището г-жа Мария Дурчева, представители на дарителите Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД, и други гости. 

май 2021 г.

Група ГЕОТЕХМИН подкрепи Деня на отворените врати в МГУ „Св. Иван Рилски“, който се проведе на 14 май в двора на университета. Целта на събитието беше да се предизвика интерес у децата и младежите към възможностите за следване в специалностите на учебното заведение, както и за професионална реализация след дипломирането им. Събитието бе открито от ректора - проф. д-р инж. Ивайло Копрев. Група ГЕОТЕХМИН бе представена от д-р инж. Иван Вутов – заместник-управител на Геотехмин ООД.

април 2021 г.

Литературните и художествените творби на 91 ученици бяха отличени в регионалния е-конкурс „Бъдещето на човечеството“, организиран от дружествата от Група ГЕОТЕХМИН – Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД. В шестото издание на инициативата, част от корпоративната социална отговорност на Групата, участваха над 250 ученици от 13 училища - партньори от общините Етрополе, Мирково, Чавдар, Челопеч, Златица, Пирдоп, Антон и Копривщица.

април 2021 г.

На 22 април в гр. Златица се състоя официално събитие, на което беше подписано рамково споразумение с Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД. Споразумението предвижда четирите фирми от Група ГЕОТЕХМИН да подкрепят проекти от важно значение за местните общности по Благотворителна програма „Българските добродетели“.

март 2021 г.

На основание чл. 4, ал. 1 от Наредба за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда (обн., ДВ, бр. 25 от 2003 г.), Елаците-Мед АД съобщава на заинтересованите лица и общественост за инвестиционно предложение „Изграждане на деривация за оборотна вода от цех „Водно и хвостово стопанство“ до Обогатителен комплекс в частта от водна кула № 2 до новопроектираните и съществуващите резервоари за оборотна вода“.

февруари 2021 г.

Група ГЕОТЕХМИН реализира първия си проект в Етрополе по Благотворителната програма „Българските добродетели“ – ремонт на СУ „Христо Ясенов“. През август дружествата от групата предложиха подкрепа на пет общини, сред които и Етрополе, за реализиране на жизненоважни за местното население проекти във връзка с очакваните последствия от пандемията от Covid-19. Два месеца по-късно беше подписано рамково споразумение между общината и дружествата Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД. Ремонтът на училището бе определен като един от проектите от първостепенна важност. Другият е за ремонт на покрива на МБАЛ „Проф. д-р Александър Герчев“.

януари 2021 г.

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров удостои с почетен знак „Заслужил гражданин на Софийска област“ проф. дтн инж. Цоло Вутов – управител на Геотехмин ООД. Мотивите за връчване на отличието са: реализирани дългосрочни инвестиции, в това число в околната среда, изключителен принос за социално-икономическото развитие на региона, създаване на качествени работни места и дарителската му дейност. Това съобщиха от пресцентъра на областната управа.

януари 2021 г.

Група ГЕОТЕХМИН подкрепи три проекта в община Мирково по силата на подписаното рамково споразумение с кмета г-жа Цветанка Йотина на 18 ноември 2020 г. Съгласно документа дружествата Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД подпомагат общината за реализирането на значими за местното население проекти в района на тяхната дейност. Инициативата на Група ГЕОТЕХМИН е свързана с възможните икономически последствия от пандемията от Covid-19.

януари 2021 г.

Председателят на БЧК акад. Христо Григоров връчи на проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на Геотехмин ООД, почетен знак на Червения кръст и специална благодарствена грамота в знак на признателност за личния му принос към хуманитарните каузи на организацията, съобщи БЧК.

декември 2020 г.

С нова разнообразна растителност – дървета, храсти и цветя, бяха облагородени 7 общини по програмата „Нашето зелено утре“. Зелената инициатива се реализира от Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД. За няколко месеца бяха засадени над 1100 дървета и храсти в Етрополе, Мирково, Златица, Чавдар, Челопеч, Пирдоп и Копривщица. През 2020 г. „Нашето зелено утре“ бе посветено на 30-ата годишнина на Геотехмин ООД.

ноември 2020 г.

Управителят на Геотехмин ООД проф. дтн инж. Цоло Вутов е удостоен с високото отличие „Мистър Икономика“ - за цялостен принос в развитието на българската икономика. Тази година конкурсът отбелязва своята 30-годишнина и затова организаторите – списание „Икономика” и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), отличават само с големите награди мениджърите и предприемачите, които са допринесли за развитието на успешен бизнес в страната ни в последните 3 десетилетия.

октомври 2020 г.

Група ГЕОТЕХМИН предоставя 20 стипендии на студенти от Минно-геоложкия университет „Свети Иван Рилски“ за учебната 2020/2021 г. Изпълнителният директор на Геотехмин ООД, г-н Доминик Хамерс, връчи символичен чек на ректора проф. д-р инж. Ивайло Копрев по време на патронния празник на висшето учебно заведение. На събитието присъстваха представители на правителството, академичната общност и компаниите от бранша. От страна на ръководството на Група ГЕОТЕХМИН на патронния празник беше  и д-р инж. Иван Вутов, зам.- управител на Геотехмин и председател на СД на Геотрейдинг АД.

октомври 2020 г.

На 15 октомври в Националния дворец на културата бяха връчени наградите „Достойните българи“. Инициативата е на вестник „24 часа“ и се проведе за 18-ти път. Геотехмин ООД беше сред традиционните партньори на „Достойните българи“ и тази година.

август 2020 г.

На 18 август – Деня на миньора, Българската минно-геоложка камара обяви традиционните си награди. Геотехмин ООД е отличена с плакет и грамота в категория „Корпоративна социална отговорност“ за Благотворителна програма „Българските добродетели“. Дружеството е удостоено и със специална грамота за активно участие в Националната дарителска кампания срещу разпространението на епидемията от Covid – 19. Елаците-Мед АД получи плакет и грамота в категория „Иновации“ за внедряването на специализиран минен софтуер.

юни 2020 г.

На 19 юни в София се състоя заседание на Националния съвет на Българския Червен кръст, на което бяха връчени грамоти на Геотехмин ООД и на Елаците-Мед АД. Отличията са израз на признателността на БЧК към двете дружества за проявеното човеколюбие и тяхната съпричастност към каузата на организацията и в този нелек момент.

март 2020г.

Геотехмин ООД получи специалната награда на в. „24 часа“ за социални инвестиции с дълготраен ефект за обществото и местните общности по време на церемонията „Инвеститор на годината 2019“, която се проведе на 27 февруари в София. Събитието бе организирано за 14-та поредна година от Българската агенция за инвестиции, за да се изрази признателност към приноса на инвеститорите в българската икономика.

март 2020г.

Деветдесет и осем ученици от 5-ти до 12-ти клас от Софийска област бяха наградени в ученическия конкурс „Магията на производството. Рудодобивът – познание и бъдеще“. Конкурсът се проведе за пета поредна година в рамките на програма за корпоративна социална отговорност на дружествата Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД.

февруари 2020г.

Група ГЕОТЕХМИН откри официално Стипендиантска програма 2019/2020 за студенти от Минно-геоложкия университет „Свети Иван Рилски“. На събитието в София присъстваха председателят на Съвета на ректорите проф. д-р инж. Любен Тотев, ректорът на МГУ проф. д-р инж. Ивайло Копрев, заместник-управителите на Геотехмин ООД д-р Иван Вутов и д-р инж. Владимир Вутов, изпълнителният директор на дружеството Доминик Хамерс, изпълнителният директор на Елаците-Мед АД инж. Драгомир Драганов и други представители на компании от Групата.

февруари 2020 г.

Изпълнителният директор на Геотрейдинг АД г-н Иван Дончев връчи отличието на ректора на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ проф. д-р инж. Ивайло Копрев в церемонията по награждаване на най-добрите висши училища. Събитието, което Геотрейдинг АД подкрепя, се организира от в. „24 часа“ и класира университетите според рейтинговата система, която разработва Министерство на образованието и науката.

декември 2019г.

Компанията Геострой АД бе отличена за проектирането и изграждането на метродепо „Земляне“ в Haциoнaлния ĸoнĸypc „Cгpaдa нa гoдинaтa 2019“. Наградите бяха връчени на тъpжecтвeнa цepeмoния на 10 декември в София. Метродепо „Земляне“ получи приза за стратегически проект в категория „Проекти, свързани с развитието на градовете“. За успешното изпълнение д-р инж. Владимир Вутов, зам.-управител на Геотехмин ООД и изпълнителен директор на Геострой АД, бе удостоен с отличие - статуетка „Сграда на годината“ и грамота. Той благодари на институциите, екипа на Геострой АД и партньорите за приключването на този важен за развитието на транспорта в столицата проект.

декември 2019г.

Елаците-Мед АД получи награда в рамките на инициативата TRUE LEADERS на ICAP България - най-голямата група за бизнес информационни услуги в Югоизточна Европа. Инициативата се провежда за шеста поредна година и отличава всички български компании, лидери в своя сектор от икономиката. Компаниите са оценени по рентабилност за 2018 г., брой и увеличаване на персонала си и трябва да имат висока кредитна оценка.

декември 2019

Геотехмин ООД зае първо място в категорията за ефективност на човешкия капитал в класацията "Топ 100 фирми" на Българската търговско-промишлена палата (БТПП). Годишните награди бяха връчени на официална церемония в София вчера, 3 декември.  Отличието на Геотехмин – плакет и грамота, бе получено от г-н Доминик Хамерс, изпълнителен директор на дружеството.

октомври 2019 г.

На 17 октомври на тържественото честване на Патронния празник на Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ проф. дтн инж. Цоло Вутов връчи на проф. д-р инж. Любен Тотев, ректор, сертификат за дарение от Група ГЕОТЕХМИН на 17 едногодишни стипендии за студенти от университета. Стипендиите се даряват от дружествата Елаците-Мед АД, Геотехмин ООД, Геострой АД и Геотрейдинг АД. В изказването си пред академичната общност, Съвета на ректорите, представители на институции, на бизнеса и студенти проф. Вутов подчерта, че висококачественото образование и обучение в университета е в основата на устойчивото развитие на минерално-суровинната индустрия, на минната наука и практика.

Октомври 2019

На научно-техническата конференция с междунарородно участие „Геотехнологични методи за извличане на уран“, организирана от НТС по минно дело, геология и металургия, инж. Петър Йорданов, директор „Екология и ЗБУТ“, Геострой АД, изнесе презентация на тема:“ „Зелена ръжда“ е един успешен проект“. Докладът е посветен на прилагането от Геотехмин ООД и Геострой АД на иновативна технология на японската компания Мицубиши матириалс техно корпорейшън (ММТЕС) за пречистване на замърсени с тежки метали, металоиди и уран води.

октомври 2019 г.

Геотрейдинг АД стана единствен партньор на Rolls-Royce Power Systems за продуктите и решенията с марка MTU за минната индустрия в България. Двете компании подписаха договор, съгласно който българското дружество е директен сервизен партньор. Геотрейдинг АД ще осигурява гаранционно и извънгаранционно обслужване и поддръжка на двигателите MTU, произведени от направлението Power Systems на британската технологична група Rolls-Royce.

септември 2019 г.

На 6 септември 2019 г. проф. дтн инж. Цоло Вутов бе избран за действителен член (академик) и член на Президиума на Евразийска академия за минни науки (ЕАГН), Казахстан. Решението бе взето на съвместно заседание на ВАС и Президиума на академията.

септември 2019 г.

Приключи деветата лятна Стажантска програма на Елаците-Мед. Тя стартира на 1 юли  с 32 стажанти - студенти от различни висши учебни заведения. Програмата бе закрита на официално събитие на 30 септември в Обогатителен комплекс, Мирково.Г-жа Милена Христова, директор „Човешки ресурси“, оцени програмата като успешна възможност за сътрудничество между бизнеса и университетите и шанс на младите хора да намерят професионална реализация.

септември 2019 г.

Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД обявиха нов регионален ученически конкурс за учениците от 12 училища партньори от региона на дейност на дружествата. Инициативата се провежда за пета поредна година, като всяка година темите и състезателните категории са различни. Тази година темата е: „МАГИЯТА НА ПРОИЗВОДСТВОТО. РУДОДОБИВЪТ – ПОЗНАНИЕ И БЪДЕЩЕ“.  Конкурсът е част от корпоративната социална отговорност на дружествата и инициативите, посветени на две значими годишнини - 44 години от създаването на МОК „Елаците“ и 20 години от присъединяването на дружеството към Група ГЕОТЕХМИН.  

септември 2019 г.

На 26 септември 2019 г. проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен с най-високото отличие  на УС на Съюза на слепите в България - статуетка и сертификат „HUMANITATIS CAUZA“. То се присъжда за значителния му принос в областта на социалната интеграция на хората със зрителни увреждания.  

септември 2019г.

„Елаците-Мед“ АД, в качеството си на възложител на Подробен устройствен план – план за застрояване (ПУП-ПЗ) в обхвата на проектен ПИ № 640779, образуван от ПИ № 640766 по КВС на гр. Етрополе, Софийска област, обявява постановено Решение на РИОСВ-София № СО-18-ЕО/2019 г. за преценяване на необходимостта от извършване на екологична оценка на посочения ПУП-ПЗ.

август 2019

  • Проф. дтн инж. Цоло Вутов получи грамота и плакет "Почетен гражданин на Община Етрополе" за изключителни заслуги
  • За 20 години в Група ГЕОТЕХМИН са изпълнени уникални проекти, свързани с дългосрочното, ефективно и устойчиво развитие на „Елаците-Мед“

август 2019

През 2019 г. Елаците-Мед АД, водеща компания в минната индустрия на България, чества 44 години от създаването на МОК „Елаците“ и 20 години от присъединяването на дружеството към групата ГЕОТЕХМИН.

август 2019

На 18 август – в Деня на миньора, проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на Геотехмин ООД и почетен председател на НТС по минно дело, геология и металургия, бе удостоен с наградата на Българската минно-геоложка камара (БМГК) за принос за развитието на минерално-суровинната индустрия. „Елаците-Мед“ АД получи награда за принос към индустрията и за внедряване на иновативна технология на хвостохранилище „Бенковски-2“ през 2018 г.

юли 2019

По предложение на правителството президентът Румен Радев награди проф. дтн инж. Цоло Вутов с орден „Стара планина” първа степен за изключителен принос и заслуги към икономическото развитие на страната и изграждане на съвременните индустриални отношения. Указът е обнародван в днешния брой на „Държавен вестник”.

юли 2019

На 1 юли 2019 г., за девета поредна година, Елаците-Мед даде старт на своята лятната Стажантска програма. Тя дава шанс за успешна професионална реализация на студенти, завършващи обучението си, както и за млади специалисти без стаж по специалността.

юни 2019

В края на месец юни България бе домакин на престижния международен минен форум Minex Europe 2019. Конференцията бе организирана от Advantix с партньорството на Министерството на външната търговия на Великобритания, Роу Матириълс, Геологическия институт на Румъния, БМГК, НТС по МДГМ, МГУ, както и спонсорство на Геотехмин ООДЕлаците-Мед АД, Дънди Прешъс Металс и др.

юни 2019

На 4 юни 2019 г. управителят на Геотехмин ООД проф. дтн инж. Цоло Вутов получи специалната награда на председателя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) за цялостен принос за развитието на икономиката в България. Тя се присъжда на управителя на Геотехмин ООД „за дълготрайни инвестиции и растеж, запазване и разкриване на нови работни места, иновации и принос в научната и обществена дейност“. Отличието бе връчено от председателя на КРИБ г-н Кирил Домусчиев по време на Петия годишен бал на работодателската организация. Събитието се проведе под патронажа на премиера г-н Бойко Борисов и на него присъстваха вицепремиерите г-жа Екатерина Захариева и г-жа Марияна Николова, 12 министри, председатели на парламентарни комисии, както и кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова. На церемонията по традиция бяха връчени наградите на компании, отличени за качество, иновации и растеж.

юни 2019

Дружествата от групата ГЕОТЕХМИН - Геотехмин ООД, Геотрейдинг АД, Геострой АД и Елаците-Мед АД бяха партньори за втора поредна година в приключенското събитие „Лов на съкровища“ (8-9 юни). То се  организира от списание BBC Знание и Национален природонаучен музей с подкрепата на Българската минно-геоложка камара (БМГК). Компаниите от групата се включиха в събитието, за да подкрепят стремежа на децата към знания.

май 2019

На 27 май 2019 г., София, проф. дтн инж. Цоло Вутов дари кола за социални нужди на община Мирково. С нея ще се осигуряват доставки на храна по домовете за възрастни и нуждаещи се хора в рамките на общинските проекти „Осигуряване на топъл обяд в община Мирково“ и „Домашен социален патронаж“.

май 2019

На 24 май НВПр. Плевенският митрополит Игнатий извърши тържествено освещаване на нов православен храм „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Румянцево. Новият храм е издигнат на мястото на разрушена преди 1989 г. едноименна стара църква.

май 2019

По повод 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД направиха дарения на библиотеките на 16 училища и 14 читалища от Средногорието и в Етрополе. Даренията са по програма „Култура и национална идентичност“, част от корпоративната социална отговорност на двете дружества.

май 2019

Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе избран за Почетен председател на  Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия (НТС по МДГМ) на Общото събрание на съюза за изключителния му принос като ръководител, учен, индустриалец, дарител и общественик.

април 2019

Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен с две високи отличия през април.

април 2019

Геотехмин ООД  и Елаците-Мед АД участваха в Ден на отворените врати (19 април), организиран  от Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски”. Преподаватели, служители и студенти от три факултета на университета - Геологопроучвателен, Минно-електромеханичен и Минно-технологичен, направиха презентации и демонстрации в няколко тематични направления.

април 2019

На 18 април осмокласници от специалност „Автотранспортна техника“ в  Аграрно-техническата професионална гимназия (АТПГ) в гр. Златица посетиха сервизния център ProAuto на Геотрейдинг АД в гр. Етрополе. 

март 2019

Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен със Специална награда за изключителен принос за българската икономика, научната и развойна дейност в 13-то издание на годишните награди "Инвеститор на годината" на Българската агенция за инвестиции (БАИ).

март 2019

За поредна година ГЕОСТРОЙ предлага нови възможности за младите хора като стартира своята стажантска програма с участие в Дни на кариерата на 12 и 13 март в Национален дворец на културата, град София. Компанията участва във форума със специално подготвен щанд - №83, който е разположен на етаж 3, в НДК.

март 2019

Елаците-Мед АД стартира кампанията лятна Стажантска програма 2019 г. с участие в кариерния форум, организиран от JobTiger – “Национални дни на кариерата“, който се проведе от 12-13.03.2019 г. в НДК.

декември 2018

На годишно заседание на УС на Федерацията на научно-техническите съюзи в България /ФНТС/, в конкурса „Млад инженер на годината 2017“, бяха връчени две награди, едната от които е за инж. Милко Кръстев, ръководител участък "Пробивно-взривни работи” в Елаците-Мед АД. Престижната награда му бе връчена по предложение за номинация от НТС по минно дело, геология и металургия.

декември 2018

С тържествена церемония и водосвет бе открит лот 3.3 на АМ "Струма" между Кресна и Сандански.

декември 2018

Геотрейдинг АД  и Шмиц Каргобул България ЕООД сключиха договор за партньорство.

ноември 2018

Завърши регионалният конкурс за ученически творби на тема „140 години свобода. Героите и събитията от моя роден край“, организиран от Геотехмин и Елаците-Мед в рамките на програмата за корпоративна социална отговорност „Култура и национална идентичност“.

ноември 2018

Над 100 студенти се запознаха с възможностите за стаж и работа, които компанията предлага

октомври 2018

Четирима от деветнайсет стажанти, участвали в лятна Стажантска програма’ 2018, са назначени на работа в дружеството.

юни 2018

26 учени, мениджъри и специалисти от България участваха в 25-тия Световен минен конгрес и съпътстващото го изложение (18-22 юни 2018 г.) в Астана, Казахстан.

юли 2018

Дружеството в направление „Търговия“ Геотрейдинг АД получи ексклузивни права за продажба за територията на България на висококачествените продукти за минната индустрия на китайския производител SHAREATE TOOLS LTD.

юли 2018

С грижа за добрата професионална реализация на младите хора през 2018 г. Елаците-Мед АД  стартира за осми пореден път Стажантска програма за специалисти без стаж по специалността или студенти, обучаващи се в последните курсове на технически и икономически специалности на различни висши учебни заведения в страната.

юни 2018

С официална церемония в края на юни завърши първото обучение за предаване на технически умения на млади геолози от японската компания Мицубиши Матириълс Текно Корпорейшън (ММТEC), организирано от Геотехмин ООД. Обучението беше осъществено в рамките на подписания през октомври 2017 г. Меморандум за разбирателство между Геотехмин ООД и ММТЕС. Меморандумът предвижда обучителните програми да станат основа за развитие на нови оперативни и технически умения и насърчаване на техническия обмен между специалистите от двете компании.

юни 2018

Геотрейдинг АД получи ексклузивни права за продажба на химически реагенти, произведени в сръбския завод „Жупа“ - Крушевац, собственост на „БИН Комерс“ ДОО.

юни 2018

Учениците от 12 училища от Софийска област проявиха жив интерес към темата, посветена на Освобождението от Османско владичество и събитията, свързани с национално-освободителните борби.

юни 2018

Международният ден на детето – 1 юни, бе отпразнуван със специално внимание към най-малките. Децата на служителите от групата компании ГЕОТЕХМИН се впуснаха в приключения на събитието „Островът на машините“, организирано от „Геотрейдинг“ АД на територията на сервиза ProAuto в София.

март 2018

Елаците-Мед АД провежда за осми пореден път лятна Стажантска програма. Тя стартира с представянето ѝ в Ден на кариерата, организиран от Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски”.

март 2018

За четвърта поредна година през март стартира регионален конкурс за рисунка и писмена творба на тема 140 години Свобода. Героите и събитията от моя роден край“, организиран от Геотехмин и Елаците-Мед.

Компанията Геострой, една от водещите в строителния бранш в България, предоставя шанс на млади хора да се включат в лятната й Стажантска програма 2018. Дружеството обяви началото на кампанията си по време на Националните дни на кариерата 2018 – Добра Кариера, Добър Живот (13-14 март т.г.) в София. Стотици студенти и кандидати за обявените свободни работни позиции през март посетиха щанда на Геострой и проявиха интерес към възможностите, които предоставя стажът и перспективите да станат част от екипа на Геострой.

март 2018

На 19 март 2018 г. в Централния военен клуб в София бяха връчени наградите в 16-то издание в инициативата на в. „24 часа“ – „Достойните българи на годината“.

октомври 2017

Проф. д-р Цоло Вутов, управител на Геотехмин ООД, и г-н Хироаки Анзай, президент на японската компания Мицубиши Матириълс Текно Корпорейшън (ММТEC) подписаха Меморандум за разбирателство, който предвижда предаване на технически умения от Геотехмин ООД на млади геолози и минни инженери от японската компания.

декември 2017

Пътстрой-92 АД, едно от големите строителни дружества в групата ГЕОТЕХМИН, получи награда в годишния конкурс „Мистър и Мисис Икономика“ 2017, организиран от сп. „Икономика“ и КРИБ. Полученият приз е в категория „Строителство“, която бе включена за първи път в конкурса. Отличието бе връчено на официална церемония от инж. Светослав Глосов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, на д-р инж. Петко Николов, изпълнителен директор на Пътстрой-92.

ноември 2017

За шеста поредна година Геотехмин и Елаците-Мед организираха културни събития в рамките на Програмата „Култура и национална идентичност“. Двете събития - на 7 ноември в комплекс 20-ти април и на 9 ноември в комплекс „Етрополия“, събраха представители на местната власт, директори на училища, читалища, учители и регионални медии.

октомври 2017

Учени и практици от минния бранш в България бяха удостоени с членство в Балканската минна академия. Това стана по време на Седмия минен конгрес, който се проведе в Прийедор, Босна и Херцеговина. Той се организира от Балканската минна академия – престижна организация, която обединява университети и научно-приложни организации по минно дело от десет страни. Зам.-председател на Балканската академия на минните науки е проф. д-р инж. Цоло Вутов, управител на Геотехмин ООД и председател на НТС по МДГМ.

август 2017

“България е една от водещите страни в европейската минерално-суровинна индустрия.Членуваме в редица авторитетни организации - в Световния минен конгрес от 1965 г., в ЕВРОМИН от 1991 г., в ЕВРОКОЛ oт 2003 г. и др. Инициатор сме за създаване на Асоциацията "Балканмин" през 2004 г. и на Балканската академия на минните науки (2013 г.)” – заяви проф.д-р Цоло Вутов, председател на НТС по минно дело, геология и металургия на Националното честване на Деня на миньора – 18 август.

август 2017

По традиция на Деня на миньора бяха връчени награди на БМГК за постигнати най-високи резултати през изминалата година. Сред отличените компании бе и Елаците-Мед АД, която получи престижната награда за иновации в раздел “Големи предприятия“.

май 2017

На 24 май 2017 г. Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД наградиха победителите в конкурса „Съкровища от миналото – животът и трудът на хората от моя край“. Васил Горанов, художник и член на журито, Стойно Стойнов, директор Обогатителен комплекс в с. Мирково и инж. Валентин Цацов, директор на Рудодобивен комплекс в гр. Етрополе  наградиха 84 деца, класирани в конкурсните категории рисунка, статия и интервю. 

май 2017

В Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май официално бе открит комплекс „Етропóлия“. Модерната и атрактивна многофункционална сграда в центъра на Етрополе е част от инвестиционната програма на Елаците-Мед АД.

май 2017

Със символична първа копка на Гергьовден Елаците-Мед АД постави началото на проект за добив на неметални полезни изкопаеми - индустриални минерали – доломити от находище „МИАЛ“, разположено в землището на с. Мирково, Софийска област.

април 2017

Управителят на Геотехмин ООД проф. д-р Цоло Вутов бе гост на светата божествена литургия в новия катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий" в Ловеч.

април 2017

За седми пореден път Елаците-Мед АД, част от групата фирми ГЕОТЕХМИН, ще проведе лятна Стажантска програма 2017.  

март 2017

Съкровища от миналото – животът и трудът на хората от моя край“ е темата на регионалния конкурс, организиран от Елаците-Мед и Геотехмин.Инициативата е част от програмата за корпоративна социална отговорност на двете дружества „Култура и национална идентичност“.

март 2017

Комплекс „Етрополия“, гр. Етрополе, получи разрешение за ползване. Многофункционалната сграда с хотелска част, офиси и различни търговски обекти е разположена в центъра на града. Комплекс „Етрополия“ е част от провежданата от група ГЕОТЕХМИН последователна политика за социално-икономическото развитие на регионите, на територията на които осъществява дейност.

март 2017

„Елаците-Мед“ АД, в качеството си на възложител на Подробен устройствен план – план за застрояване (ПУП-ПЗ), уведомява всички заинтересовани лица за изготвен отчет за 2016 г. по мерките за наблюдение и контрол на въздействието върху околната среда по време на прилагане на ПУП-ПЗ за имоти, попадащи на територията на концесията, предоставена на „Елаците-Мед“ АД в землищата на гр. Етрополе и с. Челопеч, Софийска област.

декември 2016

Проектът “Сан Стефано Плаза” с главен изпълнител Геострой АД спечели награда в категория „Многофункционални сгради“ в Националния конкурс “Сграда на годината 2016”. “Сан Стефано Плаза” е многофункционален комплекс от ново поколение в сърцето на София, с инвеститор на проекта Сан Стефано Пропърти Дивелопмънт ЕАД и проектант - архитектурно дружество "Сан Стефано".  Комплексът, който съчетава жилищна част, търговски център и офис секция, е в процес на сертифициране по метода за оценка на устойчиво строителство BREEAM 2013.

октомври 2016

Най-голямото строително дружество от група ГЕОТЕХМИН – Геострой АД, получи златна награда на Камарата на строителите в България. Отличието бе присъдено за постигнати най-добри резултати през 2015 г. в група „Строежи от високото строителство, прилежащата му инфраструктура, електронни съобщителни мрежи и съоръжения”, раздел „Големи строители”.

октомври 2016

Храм “Св.Харалампий“ в с. Богданлия, община Елин Пелин, бе възстановен с дарение  от Геотехмин ООД и Геотрейдинг АД и изграден от Геострой АДГеопроект ЕООД направи работния проект. Храмът е построен през 1882г. и е обявен за паметник на културата с местно значение през 1996 г. Църквата бе в лошо състояние и се нуждаеше от спешна реконструкция. През октомври бе извършено освещаване на обновения храм.

септември 2016

За шести пореден път Елаците-Мед АД проведе лятна „Стажантска програма”, в която участваха двадесет студенти от различни висши учебни заведения. Програмата дава възможност на студенти, изучаващи основно технически и икономически специалности, да работят в структурните звена на дружеството през летните месеци. Политиката на Елаците-Мед е да подкрепя и да дава шанс на бъдещи млади специалисти, като им помага да се ориентират кариерно, да се развиват и да намерят своето място на трудовия пазар. 

септември 2016

Компанията Геострой АД, част от група ГЕОТЕХМИН, бе избрана за изпълнител на проект за реконструкция, основен ремонт, преустройство и пристрояване на съществуваща сграда на Американски колеж в София. С официална церемония и първа копка на 21 септември 2016 г. бе даден старт за началото на строителните дейности.

август 2016

С подкрепата на Геотехмин ООД долината на Белоградчишките скали стана домакин на първия по рода си фестивал за оперно изкуство в България - „Опера на върховете“. Съставът на Софийска опера и балет изпълни оперите „Тоска“ и „Турандот“ и балета „Лебедово езеро“ в крепостта Калето през август. Геотехмин закупи специално проектирана за събитието трибуна от Италия.  

август 2016

Строителството на Лот 3.3 “Кресна – Сандански” от км 397+000 до км 420+624 започна с официална церемония по ”Първа копка” на 30 август 2016 г. 

юли 2016

През май 2016 г. приключи регионалният конкурс „Мечта за свобода“, организиран от Елаците-Мед АД и Геотехмин ООД. Ученици от I до VIII клас в седем училища от градовете Етрополе, Златица, Копривщица и селата Мирково, Челопеч и Чавдар се състезаваха в три възрастови групи в категориите рисунка, съчинение/есе и стихотворение. Общо 369 ученици от седемте училища участваха в конкурса  и дадоха воля и израз на своето разбиране за свобода. Авторитетно тричленно жури прегледа и оцени предадените работи. В навечерието на 24 май победителите получиха предметни награди и грамоти, а училищата партньори в конкурса, пособия за учебния процес.

май 2016

На 25 април 2016 г. с водосвет бе открит обновеният Комплекс „20-ти Април“ на площада в центъра на град Копривщица. Вътрешното преустройство, реконструкцията и ремонта са изпълнени от Геострой АД, а инвеститор е Елаците-Мед АД. Комплексът осигурява нови работни места.

април 2016

През 2016 г. групата фирми ГЕОТЕХМИН завърши успешно пилотен проект за пречистване на води и терени, замърсени с уран, тежки метали и металоиди. Той бе осъществен в модулна експериментална инсталация, разположена на територията на ПХП „Металург“, гр. Бухово, в рамките на проект за почистване и рекултивация на замърсените терени. До ликвидирането на уранодобива в България на площадката е функционирал хидрометалургичен завод и е имало хвостохранилище.

април 2016

За шеста поредна година Елаците-Мед АД стартира лятна стажантска програма. Дружеството предлага платен стаж, който ще се проведе в периода между юли и септември 2016 г. на територията на Рудодобивния комплекс край гр. Етрополе (на 100 км. от гр. София) и Обогатителния комплекс в с. Мирково, (на 80 км. от гр. София). Основната цел на стажантската програма е привличането на млади специалисти, като им се дава възможност за професионално ориентиране в реални работни условия.

април 2016

Елаците-Мед АД стана първата в страната компания от минната индустрия, която получи сертификат за съответствие с международния стандарт ISO 50001:2011 за управление на енергията. С този стандарт дружеството надгради приложената вече Интегрирана система за управление, която включва международните стандарти ISO 9001 – управление на качеството, ISO 14001 - управление на околната среда и BS OHSAS 18001 - управление на здравословни и безопасни условия на труд.

март 2016

Геотехмин и Елаците-Мед стартираха през март 2016 г. конкурс за рисунка, съчинение/есе или стихотворение на тема „Мечта за свобода“ за ученици от 1 до 8 клас в училищата в гр. Етрополе, гр. Копривщица, гр. Златица, с. Мирково, с. Чавдар и с. Челопеч. Участниците се състезават в три възрастови групи и имат право на участие с една творба в избрана от тях категория.

март 2016

На 23 февруари 2016 г. в София бяха присъдени първите награди в инициативата INFRASTRUCTURE BULGARIA AWARDS 2016 за принос в развитието на инфраструктурата в България.

октомври 2015

Геотехмин ООД получи златна, а Геострой АД – сребърна награда, в годишната класация "Топ 50+" на Камарата на строителите в България.

септември 2015

На 18 септември 2015 г. официално беше открито новопостроеното депо за твърди битови отпадъци в Самоков, изградено под ръководството на Геотехмин ООД. Договорът между община Самоков и Геотехмин ООД за изпълнение на „Строителство на РЦУО Самоков – 1-ви етап и външни връзки“- част от проекта за „Изграждане на регионална система за управление на отпадъци в регион Костенец (Самоков)“, беше подписан през ноември 2014 г.

юни 2015

На 16 юни 2015 г. Научно-техническият съюз по минно дело, геология и металургия (НТС по МДГМ) отбеляза 50 години от учредяването си. Тържественото събрание на организацията бе уважено от президента на Република България г-н Росен Плевнелиев, г-н Жечо Станков, зам. министър на Министерството на енергетиката и г-н Бойко Малинов, зам. министър на Министерството на околната среда и водите.

юни 2015

Конференцията е организирана от Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия, със съдействието на Министерството на икономиката, Министерството на енергетиката и министерството на околната среда и водите. Съорганизатори са Федерацията на научно-техническите съюзи в България, Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски", Университета по архитектура, строителство и геодезия, Висшето строително училище „Любен Каравелов“, Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“, Българската минно-геоложка камара, Камарата на строителите в България и Асоциация "Български въгледобив".

май 2015

Обединение „Геометро Б.П.“ (с лидер Геострой АД и членове Геотехмин ООД и Метропроект) завърши изграждането на метростанция „Бизнес парк София“ и прилежащия тунелен участък от първи метродиаметър. „Бизнес парк София“ е последната  от три метростанции, които бяха построени в рамките на проекта за разширение на метрото в участъка от ж.к. Младост-I до Бизнес парка в ж.к. Младост-IV.

май 2015

Регионалният конкурс „Родният край в моите очи. С кого и какво се гордея от историята на родния край?“, реализиран със средства на Елаците-Мед и Геотехмин, приключи през май 2015 г. с награждаване на победителите в различните възрастови групи.

май 2015

В знак на признателност за оказаните подкрепа и съпричастност към каузите на Червения кръст през 2014-та година, Българският червен кръст (БЧК) награди институции, индивидуални и корпоративни дарители и медии. Наградите бяха връчени на 8 май 2015 г. в централата на БЧК от председателя на хуманитарната организация в България, г-н Христо Григоров. 

март 2015

Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД участваха в XVI-то подред издание на форума „Национални дни на кариерата“, което се проведе на 10 и 11 март 2015 г. в НДК. Тази година във форума над 120 фирми представиха своите стажантски програми. Програмите предизвикаха голям интерес у младите хора и представителите на кариерните центрове.

февруари 2015

Църквата Св. Св. Кирил и Методий“ в село Душанци беше осветена от Ловчанския митрополит Гавриил. 135-годишният храм отвори врати за вярващите след основен ремонт и реставрация на стенописите, извършени благодарение на дарителската подкрепа на Геотрейдинг АД и инициативата на кмета, г-жа Вера Бойчева.

декември 2014

През декември 2014 г. Геотехмин ООД получи плакет и специална награда за участието си като един от българските подизпълнители на китайската CBMI Construction - главен изпълнител на нова производствена линия с капацитет 4 000 тона на ден в завод „Девня Цимент“. Наградата бе присъдена в рамките на традиционния конкурс „Сграда на годината“,  който се провежда под патронажа на МРРБ със съдействието на браншови организации.

октомври 2014 

Седем училища от Средногорието и гр. Етрополе през 2014 г. се включиха в  програмата за корпоративна социална отговорност Ябълка за здраве“, която се осъществява от Елаците-Мед АД и Геотехмин ООД.

октомври 2014

Геотехмин ООД получи златна награда в  годишната класация на Камарата на строителите в България (КСБ). Отличието е за строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда в раздел „големи строители“. Геотехмин получава приз в класацията "Топ 50+" за седма поредна година.

септември 2014

С тържествена церемония на 5 септември 2014 г. бе поставено началото на технологичните проби на  новата пречиствателна станция за руднични отпадъчни води на територията на рудник „Елаците“ в Етрополе.

септември 2014

Геострой АД завърши грубия строеж на храм "Св. Рождество Христово" в столичния квартал Младост“ през август 2014 г. На празника Успение на Пресвета Богородица църквата и възвисените й куполи бяха тържествено осветени в присъствието на Църковното настоятелство на храма и инициативния комитет, представители на район Младост”, дарители и местни граждани. 

март 2014

Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД взеха участие в тринадесетото специализирано изложение „Национални дни на кариерата – Добра кариера, добър живот“, което се проведе на 18 и 19 март 2014 г. в НДК, София. Дружествата представиха на посетителите условията за кандидатстване и провеждане на тазгодишната стажантска програма.

февруари 2014

През февруари 2014 г. Геотехмин и Елаците Мед дариха детски книжки на известни български автори на детската градина в с. Лопян, община Етрополе и  класическа, съвременна и философска литература на библиотеката на Народно читалище „Тодор Пеев-1871” в гр.Етрополе. Даренията са в рамките на програмата на двете дружества за знание и образование „Култура и национална идентичност“, част от корпоративната социална отговорност на дружествата.

септември 2013

През септември 2013 г. с тържествен водосвет и първа копка бе поставено началото на обект "Изграждане на пречиствателно съоръжение за питейни води, алпийско водохващане и реконструкция на водопроводна мрежа в с. Бързия, община Берковица".

август 2013

Елаците-Мед АД получи годишната награда на Българската минно-геоложка камара (БМГК) за най-високи производствени резултати в подотрасъл "Рудодобив". Грамотата бе връчена на изпълнителния директор на дружеството инж. Добри Цветков от председателя на БМГК д-р инж. Лъчезар Цоцорков по време на националното честване на Деня на миньора – 18 август 2013 г.

юли 2013

Пътстрой-92 АД, част от групата фирми ГЕОТЕХМИН, в обединение със същите партньори, изградили Лот 1, беше избрана за изпълнител на Лот 2 от Дупница до Благоевград.  Трасето, което ще се реализира на пълен инженеринг, е с дължина 37,48 км.

юли 2013 

На 17 юли 2013 г. за пета поредна година Геотехмин ООД отвори вратите си за студенти и млади специалисти, които ще бъдат на едномесечен платен стаж в компанията. Одобрените 18 кандидати, избрани сред 345 желаещи, са студенти или наскоро завършили млади специалисти, които имат желание, амбиции и мотивация за работа.

юни 2013

През 2013 г. управителят на Геотехмин д-р инж. Цоло Вутов и президентът на Мицубиши Матириълс Текно Корпорейшън (ММТЕС) г-н Йошиаки Инаба подписаха рамково споразумение за дългосрочно техническо сътрудничество.

юни 2013

През 2013 г. Елаците-Мед АД и Геотехмин ООД осъществиха инициативата Образованието е сила“. Целта й бе подпомагане с ваучери за учебни пособия и книги на ученици с успех над 5.50 от социално слаби семейства или деца, чиито родители получават месечни помощи.

април 2013

Обединение "Геометро Б.П." (Геострой, Геотехмин и Метропроект) стартира строителството на метростанция 16 и на прилежащ метро-тунел, които са част от първи диаметър на софийското метро и се намират до Бизнес парка в Младост-ІV. Проектът се финансира по Оперативна програма "Транспорт 2007 – 2013" (Европейски фонд за регионално развитие и Национален фонд) и със средства на Столична община.

април 2013

 "Седмицата на гората 2013" служители на групата фирми ГЕОТЕХМИН заедно с представители на общини от Средногорието засадиха над 5800 фиданки. Озеленяването беше извършено на територията на гр. Златица, с. Карлиево, с. Мирково, с. Чавдар и с. Челопеч, около мемориал "Васил Левски" до прохода Гълъбец и около параклис "Свети Дух" до с. Бенковски.

март 2013

Започна набиране на кандидати за платен стаж в дружества от групата фирми ГЕОТЕХМИН. Стажантската програма, която стартира за първи път в Геотехмин ООД през 2009 г., вече се провежда и в Геострой, Геотрейдинг, Елаците-Мед и Пътна компания. Стажантските програми в групата ГЕОТЕХМИН са част от политиката за инвестиране в професионалното ориентиране, заетостта и бъдещото развитие  на младите хора и осигуряване на приемственост и организационно развитие в нашите дружества.

декември 2012

На 12 декември 2012 г. за единадесети пореден път в София се състоя националния конкурс "Сграда на годината". Събитието се проведе под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

октомври 2012

На 26 октомври 2012 г., когато се чества професионалния празник на строителите, Геотехмин беше удостоена от КСБ с отличие за цялостен принос към сектор "Строителство".

септември 2012

На 18 септември 2012 г. стартира рехабилитацията на път III-3004 Тръстеник – Ореховица – път III-137. Проектът се осъществява по Оперативна програма "Трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007-2013" и се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие. 

август 2012

На 31 август 2012 г. председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу официално откри втория лъч на Софийското метро. На церемонията присъстваха президентът Росен Плевнелиев, министър-председателят Бойко Борисов, кметът на София Йорданка Фандъкова и други официални лица.

юни 2012

На 15 юни 2012 г. беше въведена в експлоатация МВЕЦ "Церово" " – третата малка водноелектрическа централа от руслов тип, построена от Геотехмин ООД по поречието на река Искър.

май 2012

През есента на 2011 г. Елаците-Мед и Геотехмин стартират със собствени средства тригодишната програма "Нашето зелено утре", която включва залесяване на 30 дка общински и горски терени и озеленяване на градски площи в района на Средногорието, Етрополе и Самоков.

май 2012

На 17 май 2012 г. в рудник "Елаците" беше направена първата копка на пречиствателна станция за руднични отпадъчни води по иновативна за България технология. Проектът е един от най-мащабните от програмата на Елаците-Мед за опазване и възстановяване на околната среда за периода 2010 – 2014 г.

март 2012

За една седмица България имаше честта да бъде домакин на една необичайна група посетители. 16 японски деца и четирима придружители от втора прогимназия "Нарусе" в Хигаши Мацушима – град в северна Япония, силно засегнат от земетресението от март 2011 г. в регион Тохоку и последвалото го цунами, посетиха България по покана на МВнР. Програмата за техния престой и осъществяването на пътуването им бяха подпомогнати от Геотехмин ООД.

март 2012

Световният конгрес по тунелостроене 2012 "Тунели и подземни пространства за глобално общество" се организира съвместно от Тайландската група по подземно и тунелно строителство (TUTG) към Тайландския инженерен институт и ITA-AITES.

март 2012

За четвърта поредна година Геотехмин ООД участва в най-големия форум за студентски стаж и кариера "Национални дни на кариерата 2012", който се проведе на 13 и 14 март в зала "Арена Армеец", София.

октомври 2011

В края на октомври 2011 г. Геотехмин получи платинена награда от класацията "Топ 50+" на Камарата на строителите в България (КСБ). Ежегодното отличие се дава на фирми, вписани в Централния професионален регистър на строителя за добри строителни практики.

септември 2011

На 20 септември 2011 г. министър председателят на Република България Бойко Борисов откри рехабилитирания път ІІІ–181 "Софийски околовръстен път – с. Ковачевци". На събитието присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, кметът на София Йорданка Фандъкова и други официални лица.

септември 2011

През юли и август 2011 г. Геотехмин ООД проведе платена стажантска програма, която е част от цялостната политика на компанията в подкрепа на развитието на младите хора в България и подпомагането на тяхната професионална реализация.

август 2011

На 26 август 2011 г. обединение "Геотехмин – Униеко" подписа договор със Столична община за изграждане на интегрирана система от съоръжения за третиране на битовите отпадъци на Столична община. Обектът, който трябва да бъде завършен за 14 месеца, включва депо за неопасни отпадъци "Садината", ПСОВ и приемна зона.

май 2011

През май 2011 г. Геотехмин ООД беше вписана в Доброволния регистър на предприемачите в строителството.

май 2011

През май 2011 г. управителят на Геотехмин ООД д-р инж. Цоло Вутов  участва в създаването на Съвет по иновации към Българската търговско-промишлена палата.

април 2011

Организатори: Научно-технически съюз по минно дело, геология и металургия, Международна академия на науките по екология и безопасност (МАНЕБ) и Българско национално отделение към МАНЕБ

Председател: д-р инж. Цоло Вутов

април 2011

Конференцията е организирана от Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия. Съорганизатори са Федерацията на научно-техническите съюзи в България, Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски", Българската минно-геоложка камара, Асоциация "Български въгледобив", Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Министерството на околната среда и водите.

март 2011

Геотехмин и Елаците-Мед взеха участие във форума "Национални дни на кариерата 2011 – Добра кариера, добър живот", традиционно провеждан от Job Tiger. Мероприятието се състоя на 16 и 17 март 2011 г. в зала 3 на НДК.

декември 2010

Управителят на Геотехмин беше удостоен със златна значка на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Отличието беше връчено в Деня на миньора от Огнян Донев, председател на КРИБ, по повод минния празник и 20-годишнината от създаването на дружеството.

декември 2010

На 22 декември 2010 г. Евгени Ангелов, заместник министър на икономиката, енергетиката и туризма, връчи годишните японски награди за качество "БОСЕЙ 2010".

февруари 2010

Съвместно с японската компания ММТЕС и НТС по МДГМ Геотехмин проведе международно обучение на тема "Пречистване на руднични отпадни води"

декември 2009

Eлаците-Мед АД получи престижната награда на Българската агенция за инвестиции "Инвеститор на годината". На 7 декември 2009 г. премиерът на Република България Бойко Борисов връчи наградата на инж. Добри Цветков, изпълнителен директор на Елаците-Мед.

август 2009

На 13 август 2009 г. беше тържествено открит ремонтираният от Пътища и съоръжения ЕАД участък по бул. "Симеоновско шосе".

юли 2009

На 14 юли 2009 г. Геотехмин връчи грамоти и награди на инженерно-техническия персонал, участвал в строителството на обектите МВЕЦ "Свражен" и "Лакатник"  и метростанция 9-I "Стадион Васил Левски".

юли 2009

На 1 юли 2009 г. се състоя първа копка по проект "Довършване и пускане в експлоатация на трамвайната линия, свързваща гара Искър с бул. Цариградско шосе".

юли 2009

И тази година Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД подпомогнаха провеждането на международния форум "Зелена вълна – 21 век" за филми и телевизионни предавания, посветени на екологията и опазването на околната среда.

юли 2009

Рекултивация на хвостохранилище "Бенковски-1" е заложена в програмата за минали екологични щети на Елаците-Мед АД. На 16 юни 2009 г. Държавна приемателна комисия се събра, за да приеме работите, извършени по подобект "Довършване на рекултивацията на откоса и плажната ивица". Проектът е изпълнен от Геотехмин ООД.

май 2009

На 8 май 2009 г. президентът Георги Първанов и кметът на София Бойко Борисов откриха новия участък на метрото от стадион "Васил Левски" до ж.к. Младост-1, който е една от най-големите придобивки за столицата през последното десетилетие.

април 2009

На 20 април 2009 г. беше открита реконструираната от Пътища и съоръжения ЕАД ул. "Опълченска".

ноември 2008

Геотехмин ООД подписа договор с Global Wind Power A/S за изграждане на 14 фундамента на ветрогенератори в района на Каварна, Камен бряг и Шабла.

ноември 2008

Пет строителни компании бяха отличени за дейността си през 2007 г. в специализиран конкурс на вестник "Пари". Церемонията по награждаването се състоя в столичния Гранд Хотел София на 11 ноември 2008 г.

ноември 2008

На 11 ноември 2008 г. в гр. Белоградчик се състоя официалното откриване на един от най – престижните хотели в Северозападна България – четиризвездния хотел "Скалите".

юни 2008

Двадесет и шест учени и специалисти от Елаците-Мед, Геотехмин, Челопеч майнинг, Кумерио/Норддойче Афинери, МГУ "Св. Иван Рилски" и НТС по МДГМ участваха в ХХІV Световен конгрес по минерални технологии в Пекин. Главен организатор на събитието беше Пекинският изследователски институт по минно дело и металургия.

март 2008

Организатори на конференцията бяха Научно-технически съюз по минно дело, геология и металургия и Минстрой Холдинг АД. Геотехмин ООД беше един от съорганизаторите, а управителят д-р инж. Цоло Вутов – председател на организационния комитет.

март 2008

AIESEC-България – една от най-големите международни студентски асоциации – организира за трета поредна година "Бизнесът в действие" – инициатива, която допринася за заздравяване на връзките между корпоративния сектор и образованието. Участници в бизнес симулацията бяха 100 студенти от водещи български университети.

февруари 2008

С цел обмяна на опит в строителството на тунели и метрополитени и по повод десетгодишнината от пускането в експлоатация на първия участък от метрото в София, в столицата се проведе международна конференция на тема "Тунелно и метростроителство". Събитието беше организирано от Научно-техническия съюз по строителство в България, Федерацията на научно-техническите съюзи в България и Метрополитен ЕАД.

юли 2007

Излезе от печат TRIBUNE – ежегодният бюлетин на Международната тунелна асоциация ITA. Фокусът е върху подземното строителство в Индия, където се провежда тазгодишния Световен конгрес по тунелостроене, както и 34-то Общо събрание на асоциацията.

юли 2007

През юли 2007 г., по случай 170-годишнината от рождението на Васил Левски, в местността "Гълъбец" край с. Буново бе открит внушителен мемориален комплекс, в центъра на който се издига величествен пантеон на Апостола на свободата.

май 2007

През април 2007 г. "Пътища и съоръжения 2009" (обединение на Пътища и съоръжения ЕАД и Геотехмин ООД) спечели тригодишен договор за извършване на текущ ремонт на улиците в София.

май 2007

Камен Колчев, създател и изпълнителен директор на финансовата компания Елана Холдинг, заедно със съпругата си Петя Колчева и Жеко Вътев изкачиха връх Чо Ойю (8201 м), който е шести по височина в света.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.