Актуални проекти

Възложител: ДП НКЖИ
Изпълнител: Обединение „Геострой  Лантания“ ДЗЗД
Период на изпълнение: 2020 – 2023 г.

Обединение „Геострой Лантания“ ДЗЗД, в което влизат една от водещите строителни компании в България – Геострой и испанската Лантания СА, изпълнява проектиране и строителство на жп участъци Пловдив-Крумово и Пловдив-Скутаре. Възложител е Национална компания „Железопътна инфраструктура“.

Проектът включва модернизация на железен път, съоръжения, контактна мрежа и телекомуникации в посочените жп участъци, включително в гарите Пловдив разпределителна, Крумово, Скутаре и разделен пост Тракия.

Ще се извърши и подмяна и модернизация на системите за сигнализация. Предвидено е и изграждане на системи за видеонаблюдение. В урбанизираните територии ще бъдат поставени шумозащитни съоръжения, а по цялото протежение на жп линията ще има предпазни огради, както и нови водоотводни съоръжения, дренажи и отводнителни системи. С реализацията на обекта ще се постигне изграждане на конкурентноспособна железопътна инфраструктура, която отговаря на визията на ЕС за развитие на цялостната трансевропейска транспортна мрежа.

Обект „Модернизация на железен път, контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникации в гара Пловдив и изграждане на комуникационно-транспортен пробив под жп ареала на гара Пловдив“ е част от проект „Развитие на железопътен възел Пловдив“ и се съфинансира със средства по Механизма за свързване на Европа (МСЕ).

 

 

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.