Дружествата от група ГЕОТЕХМИН участват в живота на местните общности с различни инициативи и дарения: помощ и превенция при бедствия, ремонт и възстановяване на улици, саниране на детски градини, изграждане на празнично, архитектурно и информационно осветление.

 

 

„Ябълка за здраве“ е инициатива на Елаците-Мед и Геотехмин, насочена към засаждане на ябълкови фиданки върху  училищни терени в райони, в които от 30 години няма ябълкови насаждения. Програмата е насочена и към здравословния начин на живот на младите хора в училища от регионите, в които дружествата развиват дейност.

 

 

Warning: getimagesize(images/custom/5_PHOTOS_CSR/2_Construction_of_temples/1 Str gradut Mladost hram IMG_7884.JPG): failed to open stream: No such file or directory in /home/itrsky02/public_html/geotechmin.com/templates/hot_transport/html/layouts/joomla/content/intro_image.php on line 37

Група ГЕОТЕХМИН участва безвъзмездно в изграждането на нови, както и в ремонта и възстановявяването на стари църкви и исторически паметници. Сред тези обекти е Мемориалният комплекс “Васил Левски”  до с. Буново, църквата "Въведение Богородично" в гр. Ловеч и много други.

През есента на 2011 г. Елаците-Мед и Геотехмин стартираха тригодишната програма "Нашето зелено утре". В рамките на инициативата бяха засадени около 30 дка общински и горски терени и бяха озеленени градски площи в общини от Средногорието, Етрополе и Самоков.

Елаците-Мед и Геотехмин организират инициативи, насочени към духовното израстване  и съхраняване на националното самосъзнание на младите хора в общините, в които дружествата осъществяват дейност. Нашите кампании се осъществяват с фирмени средства и труд на служители.

Началото на „Култура и национална идентичност“ бе поставено през 2012 г. с дарителска кампания  в областта на литературата и изкуството. През следващите три години дарихме общо над 10 000 книги от световната и българската класика на детски градини, училища и читалища в общините Етрополе, Златица, Копривщица, Мирково, Пирдоп, Чавдар, Челопеч, Антон, Лопян, Белоградчик и Берковица. Заедно с това подкрепихме организирането на културни събития с участието на утвърдени учени, писатели, поети и артисти.

Успехът на програмата сред местните общности ни мотивира да продължим с нови родолюбиви инициативи. През 2015 г. проведохме първия регионален конкурс за рисунка, родословно дърво, съчинение и стихотворение под наслова „Родният край в моите очи“, а през 2016 г. продължихме конкурса с друга тема: „Мечта за свобода“, а през 2017 г. с темата „Съкровища от миналото – животът и трудът на хората от моя край“. Наши партньори в тези конкурси са седем училища от региони, в които групата фирми развива дейност. 

Поради големия интерес към конкурсите в рамката на програмата „Култура и национална идентичност“ направихме сайт – www.kulturainatzionalnaidentichnost.bg , на който се поместват наградените творби.

 

 

), а през 2017 г. с тематаСъкровища от миналото – животът и трудът на хората от моя край“

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.